Turcia acuză că planul de pace american este unul de 'ocupație' iar astfel în Orient nu va fi 'niciodată pace'

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Turcia a apreciat că planul de pace propus de preşedintele american, Donald Trump, pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian este "născut mort", considerând că este un "plan de ocupaţie" destinat să distrugă orice speranţă în soluţia cu două state.

"Pretinsul plan de pace al Statelor Unite este născut mort", a declarat ministerul turc de externe într-un comunicat. "Este un plan de ocupaţie urmărind să ucidă o soluţie cu două state şi să obţină prin forţă teritorii palestiniene, a adăugat el.

"Poporul palestinian şi pământul său nu pot fi cumpărate", se mai afirmă în document. "Nu vom accepta nimic care să legitimeze ocupaţia israeliană şi persecuţiile. Îi vom sprijini întotdeauna pe fraţii noştri palestinieni", potrivit comunicatului citat de Agerpres.

"Nu va fi niciodată pace în Orientul Mijlociu fără să fie pus capăt politicii de ocupaţie", a adăugat ministerul turc de externe. "Nu vom sprijini niciodată niciun plan care nu va fi acceptat de palestinieni", a menţionat diplomaţia de la Ankara.

Marţi seară, mulţimea adunată în apropierea consulatului SUA la Istanbul a scandat "Jos Israelul! Jos America!".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel