Turcia a trecut la faza a doua a programului Ozgur 2 pentru a-și moderniza flota de avioane de luptă F-16

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Turcia a lansat a doua fază a programului local Ozgur 2 pentru a-și moderniza flota de avioane de luptă F-16 de fabricație americană, a relatat Inder Singh Bisht, într-un raport al site-ului american The Defense Post. Sub conducerea președinției pentru industriile de apărare, Ankara își propune să modernizeze F-16 Block 30/40/50 din dotarea forțelor sale aeriene. Bisht a precizat că acest program este în curs de implementare din 2022, iar Turcia are în prezent 30 de avioane F-16 Block 30 C, 117 avioane Block 40 și 110 avioane Block 50.

 

Șeful președinției industriei de apărare, Ismail Demir, a subliniat importanța respectării principiului adoptat de Turcia privind reducerea dependenței străine în industria de apărare. El a evidențiat că deși F-16 este un sistem achiziționat, programul Ozgur (Özgür) își propune să-i perfecționeze capacitățile și să îl facă cu adevărat turcesc.

Programul Ozgur 2 urmărește modernizarea și îmbunătățirea structurală a aeronavei Bloc 30, pe lângă creșterea "sferei de modernizare structurală și avionică" a aeronavei F-16 Block 30/40/50.

La nivelul lunii mai, oficialii turci au anunțat că programul de modernizare F-16 Ozgur (derulat de Turkish Aerospace Industries - TAI) se concentrează pe modernizarea avioanelor de luptă F-16 existente în arsenalul Forțelor Aeriene Turce cu calculatoare și software pentru misiuni de producție națională.

Acum se precizează că actualizările Block 30 includ, de asemenea, integrarea bombelor mici, rachetelor aer-aer Gokdogan și Bozdogan, kit-urilor de ghidare pentru muniție HGK și radarelor AESA. Actualizările la F-16 Block 40/50 includ upgrade-uri structurale, pe lângă majoritatea îmbunătățirilor aduse la F-16 Block 30.

Se preconizează că aeronavele F-16 Block 30 vor fi livrate din 2025 până în 2027, iar F-16 Block 40/50 din 2028 până în 2030.

În aprilie, Departamentul de Stat al SUA a informat Congresul cu privire la aprobarea de a vinde Turciei kiturile de actualizare și suport de inginerie pentru a moderniza rețeaua de legătură de date tactică Link-16 pentru sistemul de comunicații pentru avioanele de luptă F-16. Pachetul de vânzare include, de asemenea, sisteme automate de evitare a coliziunilor.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel