Turcia a preluat președinția rotativă a Forumului European de Cooperare în domeniul Securității

S.I. Catalin / 14 ian 2020 / 21:52

Turcia prezidează Forumul pentru cooperare în domeniul securității în Europa (FSC) pentru o perioadă de patru luni, din ianuarie până în aprilie 2020. FSC este unul dintre cele două organe de decizie principale ale OSCE, împreună cu Consiliul permanent.

Ministerul de Externe al Turciei a anunțat că Turcia și-a asumat pe o perioadă de patru luni președinția rotativă a Forumului European de Cooperare în domeniul Securității care pe lângă Consiliul Permanent reprezintă unul dintre cele două organisme decizionale ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europe (OSCE).

În declarația dată se notează că vice-ministrul de Externe Sedat Onal va participa la reuniunea prilejuită de deschiderea a președinției rotative a Forumului ce va avea loc pe 15 ianuarie în capitala austriacă, Viena, potrivit trt.net.tr.

În cadrul reuniunii va fi accentuată importanța reuniunilor FSC de dialog în domeniul securității în contextul problemelor de securitate regionale și internaționale și contribuțiile Turciei în timpul exercitării mandatului la Președinția rotativă, și de asemenea vor fi oferite informații cu privire la programul și prioritățile Turciei în cadrul președinției.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy