Turcia a preluat președinția rotativă a Forumului European de Cooperare în domeniul Securității

S.I. Catalin |
Data publicării:

Turcia prezidează Forumul pentru cooperare în domeniul securității în Europa (FSC) pentru o perioadă de patru luni, din ianuarie până în aprilie 2020. FSC este unul dintre cele două organe de decizie principale ale OSCE, împreună cu Consiliul permanent.

Ministerul de Externe al Turciei a anunțat că Turcia și-a asumat pe o perioadă de patru luni președinția rotativă a Forumului European de Cooperare în domeniul Securității care pe lângă Consiliul Permanent reprezintă unul dintre cele două organisme decizionale ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europe (OSCE).

În declarația dată se notează că vice-ministrul de Externe Sedat Onal va participa la reuniunea prilejuită de deschiderea a președinției rotative a Forumului ce va avea loc pe 15 ianuarie în capitala austriacă, Viena, potrivit trt.net.tr.

În cadrul reuniunii va fi accentuată importanța reuniunilor FSC de dialog în domeniul securității în contextul problemelor de securitate regionale și internaționale și contribuțiile Turciei în timpul exercitării mandatului la Președinția rotativă, și de asemenea vor fi oferite informații cu privire la programul și prioritățile Turciei în cadrul președinției.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel