Turcia a lansat la apă prima fregată de fabricație autohtonă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Turcia a lansat pe 23 ianuarie prima sa fregată, TCG Istanbul, din cadrul unui program care presupune construirea a patru corvete și patru fregate.

În cadrul programului MILGEM, Turcia a fabricat și a livrat către Forțele Navale patru corvete de clasă Ada. TCG Istanbul este prima dintre cele patru fregate.

Nava Istanbul a fost construită în baza unui contract din 2019 atribuit de agenția de achiziții publice SSB către STM, o companie de apărare controlată de guvern, transmite Defense News.

Nava de război va fi folosită în misiuni de apărare aeriană avansată, în lupta navală și de patrulare și va sprijini misiunile de război subacvatic. Acesta va fi livrată Forțelor Navale în 2023.

„Programul MILGEM datează de la începutul anilor 2000. Dar furnizează platforme critice exact atunci când este nevoie, adică atunci când Turcia are nevoie de putere pentru a-și susține politica externă în estul Mediteranei”, a declarat analistul apărării Ozgur Eksi.

Fregatele din clasa I, din care face parte și TCG Istanbul vor avea sisteme de arme, inclusiv un sistem de lansare verticală MDAS cu 16 celule fabricat local (un total de 64 de rachete sol-aer încă nespecificate); patru sistem de lansare Atmaca; un sistem Gokdeniz de 76 mm, fabricat de Aselsan; două mitraliere fabricate de Aselsan de 25 mm; și un sistem de contramăsuri pentru torpile HIZIR.

Specificațiile clasei navei sunt:

Dimensiuni: Lungime: 113,2 metri; Lățime: 14,4 metri; Pescaj: 4,05 metri
Deplasare: 3.000 tone
Viteza: Max: 29 de noduri; Economic: 14 noduri
Autonomie cu viteză economică: aproximativ 5.700 mile marine
Propulsie principală: două motoare diesel MTU 20V 4000 M93L și o turbină cu gaz LM2500

Energie electrică: patru generatoare diesel
Platforme: Capacitate de a transporta două elicoptere S70 Seahawk (unul în hangar și unul pe platformă); Două bărci gonflabile rigide cu carenă
Autonomie: Minim 15 zile de capacitate operațională fără completări

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel