Turcia a declanșat ample bombardamente aeriene în Irak

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Turcia a lansat joi "cea mai extinsă" operaţiune aeriană împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din Irak, ca ripostă la atacul de miercuri din Erbil, soldat cu moartea unui viceconsul turc, a anunţat ministrul apărării de la Ankara Hulusi Akar, transmite vineri AFP.

"Urmare atacului crud de la Erbil, am lansat cea mai extinsă operaţiune aeriană a noastră din Qandil (zona muntoasă din nordul Irakului) şi am aplicat o lovitură dură PKK", conform sursei citate.

Un bărbat înarmat a pătruns miercuri într-un restaurant dintr-un cartier popular al capitalei regiunii irakiene Kurdistan, Erbil, şi a împuşcat mortal doi civili irakieni şi un viceconsul turc.

Ankara a deplâns moartea diplomatului său, care a fost înmormântat joi în capitala Turciei.

Turcia desfăşoară din luna mai o operaţiune militară împotriva PKK din regiunea irakiană a Kurdistanului, în special la Qandil şi Sinjar, unde gruparea dispune de baze.

Deşi un purtător de cuvânt al braţului armat al PKK, Dyar Denir, a afirmat că organizaţia nu are nicio legătură cu incidentul din Erbil, numeroşi experţi irakieni au indicat ca fiind probabilă responsabilitatea PKK, care a anunţat recent moartea unor comandanţi kurzi în timpul unor raiduri ale Turciei.

În cadrul operaţiunii lansate joi, armata turcă a distrus adăposturi, refugii şi grote aparţinând PKK, conform ministrului turc al apărării, care a promis că "lupta împotriva terorismului va fi continuată cu o hotărâre în creştere, până când ultimul terorist va fi neutralizat". 

Vezi și: O nouă operaţiune împotriva militanţilor kurzi. Turcia invadează nordul Irakului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel