Tupolev-160M2. Rusia a anunțat când va fi furnizat noul bombardier

Darius Muresan |
Data publicării:
Tupolev 160M2
Tupolev 160M2

Ministerul Apărării din Rusia a făcut un anunț cu privire la furnizarea primului bombardier strategic Tupolev-160 (indicativ NATO: Blackjack) în varianta modernizată Tupolev-160M2.

Primul bombardier Tupolev-160M2 va fi furnizat Forțelor Aeriene ruse în 2021. Anunțul a fost făcut de către ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Shoigu.

"Modernizarea avioanelor Tupolev-160M se desfășoară conform programului. Primul avion de serie urmează să fie furnizat Forțelor Armate in 2021", a declarat Shoigu la o conferință de presă, potrivit agenției TASS.

Shoigu a reamintit că, în urma instrucțiunilor venite de la comandantului suprem, a fost reluată producția modernizării bombardierelor Tupolev-160M.

Ministrul Rusiei a subliniat că noile avioane vor fi echipate cu cele mai moderne sisteme de apărare și comunicații care vor spori considerabil capacitatea acestora de luptă. Totodată, bombardierele vor folosi motoare NK-32.

Bombardierul strategic Tupolev-160M2 este varianta modernizată a modelului Tupolev-160M, care de asemenea, reprezintă o modernizare a primei versiuni Tupolev-160.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel