Tunisia nu va lua parte la exercițiile navale "Sea Breeze 21", din Marea Neagră, din cauza participării Israelului

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Tunisia a negat, miercuri seara, validitatea informațiilor apărute în mass-media cu privire la participarea marinei militare tunisiene, alături de Israel, la exercițiile militare navale ale NATO, "Sea Breeze 21", care vor debuta pe 28 iunie în Marea Neagră.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Tunisia, Mohamed Zakri, a declarat pentru postul de radio "Al Diwan" că ministerul a primit invitația de a participa, dar aceasta a fost refuzată.

Anterior, secretarul general al Partidului Republican Tunisian, Issam Chebbi, a solicitat președintelui țării, Kais Saied, să ofere clarificări cu privire la relatările presei israeliene despre participarea Tunisiei la exercițiile conduse de Flota a VI-a a SUA, la care va participa și marina militară israeliană.

"Sea Breeze" este un exercițiu militar multinațional anual care se organizează din 1997 și este găzduit de Ucraina sprijinită de Statele Unite ale Americii.

Ambasada SUA la Kiev a informat recent că 32 de țări de pe șase continente vor participa la exercițiile din acest an cu 5.000 de militari, 32 de nave, 40 de avioane și 18 echipe de operații speciale și scufundări.

O stare puternică de antipatie s-a manifestat în cercurile populare arabe împotriva Israelului, după agresiunea militară israeliană din Fâșia Gaza, desfășurată în perioada 10-21 mai 2021.

Din 22 de țări arabe, 6 țări, și anume Egipt, Iordania, EAU, Bahrain, Sudan și Maroc, au relații oficiale cu Israelul, care ocupă ținuturile arabe și respinge înființarea unui stat palestinian independent și suveran.

Tunisia și Israel nu au relații diplomatice din anul 2000, după închiderea unor birouri de reprezentare între cele două părți

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel