Tunel folosit de traficanți, descoperit la frontiera SUA-Mexic

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a confirmat marţi descoperirea unui tunel utilizat pentru a transporta mărfuri ilegale între ţara sa şi Statele Unite, notează AFP.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat duminică descoperirea tunelului, care se întinde între oraşele Tijuana şi San Diego, cerând Mexicului să se ocupe de "această mare problemă".

Evitând controversa, Andres Manuel Lopez Obrador a subliniat "cooperarea" pe care două guverne o întreţin pentru ca "drogul să nu mai fie transportat în continuare în acest fel în Statele Unite". "Dispunem de toate elementele, toate dovezile, ştim ce s-a produs şi cum a fost făcut lucrul acesta, există o cooperare care va fi şi pe viitor cu guvernul Statelor Unite", a insistat preşedintele mexican în obişnuita sa conferinţă de presă de dimineaţă.

Andres Manuel Lopez Obrador nu a oferit alte amănunte despre descoperirea tunelului, dar fundaţia Judicial Watch a raportat vineri că autorităţile din SUA au descoperit în aprilie un tunel de circa 600 de metri într-un depozit din oraşul californian San Diego, la câţiva metri de un punct de acces al vămii americane, transmite Agerpres.

Potrivit autorităţilor, în faţa vigilenţei sporite din zona de frontieră cu o lungime de 3.100 de kilometri, traficanţii de droguri au recurs la această modalitate de transport şi doresc să folosească sistemele de drenaj pentru a evita inundaţiile. Mexicul şi Statele Unite au convenit la 20 martie să restrângă circulaţia terestră "neesenţială" la frontieră pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus.

Data limită a acestui acord este miercuri, dar niciun detaliu nu a fost dat despre redeschiderea acestor puncte neesenţiale de trecere pe cale terestră din Mexic în Statele Unite

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel