Tunel folosit de traficanți, descoperit la frontiera SUA-Mexic

Eduard Pascu / 20 mai 2020 / 08:22

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a confirmat marţi descoperirea unui tunel utilizat pentru a transporta mărfuri ilegale între ţara sa şi Statele Unite, notează AFP.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat duminică descoperirea tunelului, care se întinde între oraşele Tijuana şi San Diego, cerând Mexicului să se ocupe de "această mare problemă".

Evitând controversa, Andres Manuel Lopez Obrador a subliniat "cooperarea" pe care două guverne o întreţin pentru ca "drogul să nu mai fie transportat în continuare în acest fel în Statele Unite". "Dispunem de toate elementele, toate dovezile, ştim ce s-a produs şi cum a fost făcut lucrul acesta, există o cooperare care va fi şi pe viitor cu guvernul Statelor Unite", a insistat preşedintele mexican în obişnuita sa conferinţă de presă de dimineaţă.

Andres Manuel Lopez Obrador nu a oferit alte amănunte despre descoperirea tunelului, dar fundaţia Judicial Watch a raportat vineri că autorităţile din SUA au descoperit în aprilie un tunel de circa 600 de metri într-un depozit din oraşul californian San Diego, la câţiva metri de un punct de acces al vămii americane, transmite Agerpres.

Potrivit autorităţilor, în faţa vigilenţei sporite din zona de frontieră cu o lungime de 3.100 de kilometri, traficanţii de droguri au recurs la această modalitate de transport şi doresc să folosească sistemele de drenaj pentru a evita inundaţiile. Mexicul şi Statele Unite au convenit la 20 martie să restrângă circulaţia terestră "neesenţială" la frontieră pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus.

Data limită a acestui acord este miercuri, dar niciun detaliu nu a fost dat despre redeschiderea acestor puncte neesenţiale de trecere pe cale terestră din Mexic în Statele Unite

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy