Militarii ucraineni încep pregătirea pentru Patriot. SUA fac o excepție - instrucția ucrainenilor se va face pe teritoriul american

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Sistem american Patriot
Sistem american Patriot

Săptămâna viitoare, aproximativ 100 de militari ucraineni vor merge la Fort Sill din Oklahoma pentru a începe antrenamentele pentru sistemul de apărare antirachetă Patriot.

Trupele ucrainene vor pleca în curând în Statele Unite pentru antrenamentul specific pe sistemul de rachete Patriot, au declarat marți oficialii apărării, citați de AP.

Instrucția pentru Patriot este considerată având  un caracter sensibil, Pentagonul luând decizia de a efectua antrenamentele trupelor ucrainene pe pământ american.

Majoritatea antrenamentelor recente privind sistemele americane livrate Ucrainei au avut loc în Germania, dar în cazul sistemului Patriot, oficialii Pentagonului au decis ca antrenamentul să se desfășoare în Fort Sill, Oklahoma.

Cei 100 de militari ucraineni care vor veni la Fort Sill este aproximativ numărul necesar pentru a opera o baterie de Patriot. Aceștia se vor învăța să opereze și, de asemenea, să întrețină Patriot, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul forțelor aeriene Pat Ryder.

”O baterie Patriot necesită aproximativ 90 de oameni pentru a opera și întreține acel sistem. Deci, cifrele sunt proporționale cu ceea ce s-ar aștepta, în ceea ce privește funcționarea bateriei Patriot care va fi livrată în Ucraina”, a declarat Pat Ryder.

 

Avantajele antrenamentului la Fort Sill în comparație cu Europa

 

Decizia Kievului de a indisponibiiza temporar trupe de pe câmpul de luptă pentru a se antrena peste Atlantic este neobișnuită, deși Ucraina a trimis forțe pentru antrenament pe termen scurt la bazele europene pentru alte sisteme mai complexe pe care le-a primit, cum ar fi sistemele HIMARS.

Gen. Ryder mai arată că școala de antrenament pentru forțele americane și aliate de pe Patriot este localizată deja la Fort Sill. ”Așa că (ucrainenii care învață să opereze Patriot n.r. ) se vor încadra într-o capacitate existentă pentru a accelera instruirea și - și aduce sistemul înapoi în Ucraina, astfel încât să îl poată folosi pentru a se apăra”.

 

 

Pregătirea personalului ucrianean pentru Patriot poate dura în mod normal câteva luni

 

Pregătirea personalului ucrainean pentru Patriot poate dura în mod normal câteva luni, dar atunci „când acele trupe sunt departe de pe linia frontului, nu sunt de fapt angajate în luptă”, a spus Ryder, așa că antrenamentul va fi scurtat. 

În plus, un oficial al apărării a spus că se aștepta ca militarii ucraineni, care au dovedit că deprind foarte repede sistemele militare occidentale, să poată învăța să opereze și să întrețină Patriot într-un timp foarte scurt.

În timpul vizitei lui Volodymyr Zelenskiy în SUA în decembrie, Joe Biden a anunțat 1,85 miliarde de dolari pentru o nouă asistență militară pentru Kiev.

SUA au promis o baterie Patriot în decembrie, ca parte a pachetului  de asistență militară. Săptămâna trecută, Germania a promis o baterie Patriot suplimentară .

Fiecare baterie Patriot constă dintr-un:

sisteme de lansare,

un radar la sol,

o stație de control al focului,

un generator.

Armata SUA are în prezent 16 batalioane Patriot.

Între timp, SUA au anunțat, săptămâna trecută, un alt pachet de asistență militară pentru Kiev, în valoare totală de 3,75 mld de dolari. Dintre acestea, 2,85 miliarde sunt pentru ajutor militar imediat, 225 milioane sunt pentru finanțare pentru consolidarea și modernizarea pe termen lung a armatei ucrainene. Alte 682 de milioane vor fi alocate partenerilor și aliaților europeni pentru a stimula și reumple proviziile de ajutor militar către Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel