SUA au anunțat cel mai mare pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Bradley, Armata SUA, flickr
Bradley, Armata SUA, flickr

Statele Unite alocă Ucrainei un nou pachet de sprijin pentru apărare în valoare de 3,75 miliarde de dolari, care va include, printre altele, vehiculul de luptă al infanteriei Bradley.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karin Jean-Pierre, a declarat că pachetul de ajutor va include și transportoare blindate de infanterie, obuziere autopropulsate, rachete GMLRS și alte echipamente militare. Acesta este cel mai mare pachet de ajutor oferit Ucrainei.

225 de milioane de dolari din acest pachet sunt destinate modernizării armatei ucrainene și dezvoltării capacităților militare pe termen lung.

În total, pachetul de ajutor se va ridica la 3,75 miliarde de dolari, din care Statele Unite vor aloca 682 de milioane de dolari țărilor din flancul estic al NATO pentru achiziționarea de arme.

Șeful Departamentului de Stat, Antony Blinken, a clarificat că SUA anunță ajutor militar Ucrainei în valoare de peste 3,75 miliarde de dolari. Dintre acestea, 2,85 miliarde sunt pentru ajutor militar imediat, 225 milioane sunt pentru finanțare pentru consolidarea și modernizarea pe termen lung a armatei ucrainene. Alte 682 de milioane vor fi alocate partenerilor și aliaților europeni pentru a stimula și reumple proviziile de ajutor militar către Ucraina.

Totodată, șeful Biroului Președintelui, Andri Yermak, a spus că pachetul include:

  • proiectile HIMARS;

  • transportoare blindate;

  • rachete antiaeriene Sea Sparrow;

  • 50 de vehicule de luptă Bradley. 

Pe 5 ianuarie, după conversația dintre liderii SUA și Germaniei, Joe Biden și Olaf Scholz, a fost anunțat că Statele Unite intenționează să furnizeze Ucrainei  vehicule de luptă pentru infanterie Bradley, iar Germania intenționează să transfere vehicule blindate Marder.

Anterior, pe 4 ianuarie, Franța anunța că va transfera tancul ușor AMX-10 RC.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel