Rușii încearcă marea cu degetul și pregătesc o ofensivă curajoasă: Forțe speciale ar fi fost debarcate la gurile Niprului, aproape de Herson

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele speciale ruse (Spetsnaz), foto: Ministerul Apărării din Rusia
Forțele speciale ruse (Spetsnaz), foto: Ministerul Apărării din Rusia

Consilierul șefului Biroului președintelui Ucrainei, Aleksei Arestovici, a declarat, pe 09.12.2022, că armata rusă a debarcat trupe pe o insulă fluvială importantă din punct de vedere strategic, ostrovul Potemkin, zonă din care se controlează, de fapt, gurile de vărsare ale râului Nipru și este situată în apropiere de Herson.

“Rușii au debarcat pe insulă o unitate combinată de forțe speciale și încearcă să controleze gurile Niprului”, a menționat Arestovici, precizând că ostrovul Potemkin va deveni o țintă pentru artileria Forțelor Armate ale Ucrainei.

Coordonatorul uneia dintre sursele de informare ale Ucrainei, Konstantin Mashovets, considerat expert militar, a prezentat detalii ale operației de debarcare a Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Potrivit acestuia, pe insulă au fost debarcate subunități din cadrul Brigăzii 80 Infanterie Moto aparținând Corpului 14 Armată al Flotei de Nord, Regimentului 25 Destinație Specială (Spetsnaz) al GRU și unei companii a unității BARS, formată din rezerviști ruși.

Estuarul Niprului, zona în care ar avea loc operația de debarcare a Forțelor Armate ale Federației Ruse

Forțarea râului Nipru a fost efectuată din direcția localității Belogrudovo controlate de ruși până pe coasta de sud a insulei fluviale. Parașutiștii ruși au ocupat partea de sud-est a acesteia și îndeplinesc misiuni de cercetare în zona Lacului Zakitne, care este situat la extremitatea de est a insulei. Mașovets consideră că obiectivul grupului de debarcare rus va fi să se deplaseze adânc în interiorul insulei, până pe coasta de nord.

Deocamdată, oficialii ruși nu au prezentat informații privind debarcarea desantului pe ostrovul Potemkin.

Astfel că nu este clar dacă debarcarea reprezintă începutul unei ofensive la scară largă a Forțelor Armate ale Federației Ruse în teritoriile de pe malul drept al regiunii Herson sau este un fel de sondare a apărării adversarului și o repetiție înainte de o astfel de ofensivă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel