Trupele ruse de ocupaţie vor să înainteze în regiunea ucraineană Zaporojie (Foto/Video): Forţele ucrainene au zădărnicit o primă ofensivă rusă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Capturarea Avdiivka de către forţele ruse de ocupaţie subliniază provocările cu care se confruntă acum Ucraina în fața numărului mare de trupe pe care Armata rusă le aruncă în luptă. Retragerea trupelor ucrainene din Avdiivka are loc în urma unor lupte grele și a unei penurii de muniție. La scurt timp după retragerea din Avdiivka, militarii ucraineni au respins mai multe atacuri consecutive în zona liniei de front din Zaporojie, ceea de dovedeşte că forţele ruse de ocupaţie vor să înainteze în mai multe părţi ale frontului.

Forțele Armate Ucrainene au publicat, de asemenea, o înregistrare video în care sunt prezentate câteva momente din timpul respingerii atacurilor trupelor ruse de ocupaţie.

Rușii continuă să încerce să taie punctul de sprijin ucrainean în regiunea Zaporojie, care a fost recucerită în vara anului 2023.

Astfel, pe timpul nopții, rușii au încercat să repete ofensivă și să ia cu asalt pozițiile ucrainene. Cu toate acestea, nu au reușit, iar încercarea lor a fost zădărnicită, după cum se poate observa în imaginile ataşate.

O înregistrare video publicată de către militarii ucraineni arată momentul confruntării cu forţele ruse care au încercat să ia cu asalt o clădire.

Astfel, după cum se poate observa, vehiculele blindate inamice au fost folosite pentru a aduce infanteria rusă mai aproape de tranșeele ucrainene.

Desfăşurarea de trupe ruse a fost reperată la timp și, pentru a-i distruge, au fost folosite drone, în special pentru a arunca muniție asupra grupurilor de infanterie inamică.

Potrivit armatei ucrainene, personalul și echipamentele rusești au fost distruse. Imaginile arată cum muniția explodează în apropierea infanteriei ruse și îi lovește pe aceștia. Unii dintre ei sunt răniți sau uciși.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, forţele ruse de ocupaţie au încercat fără succes să atace pozițiile trupelor ucrainene de lângă satul Robotyne, aflat în regiunea Zaporojie, de 10 ori în ultima zi.

Cu o zi înainte, rușii au încercat să ia cu asalt poziții ucrainene la vest de Verbove și Robotyne, precum și la nord-est de satul Kopani, aflat tot în regiunea Zaporojie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel