Forțele Aerocosmice Ruse au primit în dotare încă un lot de avioane de vânătoare-bombardament Su-34

Ionel Copcea |
Data publicării:

Corporația întrunită constructoare de avioane (OAK) din Federația Rusă a anunțat, pe 01.06.2023, că ''Întreprinderea de Aviație Chkalov'' din Novosibirsk a predat Forțelor Aerocosmice Ruse un nou lot de avioane de vânătoare-bombardament Su-34. ,,Aeronavele au fost supuse unui complex de teste statice și de zbor, după care au fost predate Ministerului Apărării”, se arată într-un comunicat de presă al OAK, preluat de agenția de presă Interfax.

,,Bombardierele de front Su-34 reprezintă o parte importantă a puterii de lovire a Aviației ruse. Aeronava Su-34 are capacități de luptă extinse, care permit utilizarea armelor de aviație avansate și cresc raza de distrugere a ținte terestre și de la suprafața apei. De asemenea, prin modernizarea acesteia, au fost extinse condițiile de întrebuințare în luptă, precum și precizia bombardamentelor”, se precizează în comunicat.

Potrivit declarațiilor directorului general al OAK, Yuri Sliusar, corporația își onorează angajamentele privind livrarea avioanelor potrivit programului stabilit pentru acest an.

,,Anterior, Aviației militare de transport i-a fost predat un avion de tip Il-76MD-90A. Lotul de avioane Su-34 este primul care a fost livrat Aviației Operativ-Tactice în acest an. OAK, parte a corporației de sta Rostec, asigură dotarea structurilor din cadrul Ministerului Apărării cu noi complexe de aviație, cu o eficiență ridicată”, a precizat Sliusar.

Comentariul autorului: În fotografiile care însoțesc comunicatul de presă al OAK apar două avioane de tip Su-34M, fără însemne care să ateste numerele de înregistrare sau numerele de bord. Însă, probabil că livrarea către Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse include mai multe aeronave de acest tip, respectiv trei sau patru aparate de zbor.

Foarte probabil, în anul 2023, este planificată furnizarea către Ministerul rus al Apărării a 10 avioane de vânătoare-bombardament modernizate Su-34M. Astfel, se va încheia implementarea unui contract încheiat în iunie 2020 între OAK și Ministerul Apărării pentru construirea a 24 de aeronave Su-34M.

Livrările din noul contract au început în luna noiembrie 2021, când au fost livrate primele patru avioane Su-34M către Regimentului 277 Aviație de Bombardament din cadrul Diviziei 303 Aviație Mixtă a Armatei 11 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană (Regiunea Militară Est) dislocat pe aerodromul Khurba (Ținutul Habarovsk).

În anul 2022, Forțele Aerocosmice au primit încă 10 aeronave Su-34M, după următorul calendar: patru în iunie, trei în noiembrie și trei în decembrie.

În prezent, fiecare regiune militară din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse dispune de câte un regiment dotat cu bombardiere de front Su-34. Cu excepția, Regiunii Militare Sud, unde regimentul de bombardiere Su-34 are trei escadrile (36 de aeronave), toate celelalte regimente sunt structurate în două escadrile (24 de aeronave). Prin livrările de avioane noi de tip Su-34, se are în vedere completarea celei de-a treia escadrile la regimentele care dispun numai de 24 de avioane. Primul dintre acestea a fost regimentul din Regiunea Militară Est.  

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel