Trupele ruse au părăsit Cernobîlul, dar au luat cu ele ostatici

Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Trupele ruse care au părăsit joi centrala de la Cernobîl, ocupată la începutul invaziei Ucrainei pe 24 februarie, au luat cu ele ostatici, au declarat joi seară la Kiev oficiali ucraineni, transmite Agerpres, care citează AFP.

"Părăsind centrala nucleară de la Cernobîl, ocupanţii ruşi au luat cu ei membri ai Gărzii Naţionale pe care îi ţineau ostatici din 24 februarie", a anunţat pe Telegram agenţia ucraineană de stat Energoatom, citând angajaţi.

Nu este clar câţi soldaţi ucraineni au fost ţinuţi ostatici de forţele ruse.

Totodată, ucrainenii acuză forţele ruse că, la plecare, s-au dedat la "jefuirea spaţiilor, furt de echipamente şi alte obiecte de valoare".

Specialiştii ucraineni vor inspecta acum centrala în căutarea unor potenţiale "dispozitive explozive", potrivit aceleiaşi surse.

Din 9 martie, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a încetat să mai primească date în direct de la Cernobîl. Duminică, AIEA şi-a exprimat îngrijorarea faţă de absenţa rotaţiei personalului începând cu 20 martie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel