Trupele ruse au lovit din nou ținte de pe teritoriul Ucrainei, de la Kiev la Lvov. Au fost vizate locații ale Forțelor Armate și întreprinderi industriale

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Site-ul rusesc de propagandă topwar.ru a informat că, în noaptea de 15.02.2024, trupele ruse au executat o nouă serie de lovituri combinate asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei, fiind vizate o serie de obiective aflate la distanță mare de linia frontului.

Astfel, potrivit ultimelor date disponibile, mai multe explozii au fost semnalate în regiunea Lvov din vestul Ucrainei. Pagubele provocate de incendiile care au urmat au afectat o serie de obiective militare, în care era concentrat personal din cadrul Forțelor Armate.

În același timp, forțele ruse au lovit din nou aerodromul Starokonstantinov din regiunea Hmelnițki, încercând să anuleze rezultatele lucrărilor de restaurare efectuate de partea ucraineană.

Lovituri cu rachete au fost efectuate și asupra punctelor de desfășurare ale armatei ucrainene din Dnepropetrovsk și Zaporojie. În același timp, au fost distruse mai multe întreprinderi industriale.

Cel puțin patru explozii au fost auzite și în capitala Kiev. În special, a fost înregistrat un atac asupra unor instalații de producție ale uneia dintre întreprinderile implicate în producerea dronelor.

De asemenea, mai multe explozii au fost înregistrate și în regiunea Cernigov, unde au fost lovite puncte de cazare a militarilor din brigăzile de apărare teritorială.

Pe timpul nopții, sirenele de raid aerian au sunat și într-o serie de alte regiuni controlate de trupele guvernamentale ale Ucrainei. Partea ucraineană susține că bombardierele rusești cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au fost folosite pentru a efectua lovituri cu rachete de croazieră cu bazare aeriană.

Comentariul autorului: Probabil că noul atac executat de trupele ruse asupra teritoriului Ucrainei a fost unul mixt, incluzând lovituri cu drone, rachete balistice și de croazieră.

Deocamdată, oficialii militari ucraineni nu au făcut referiri la numărul și tipul de rachete și drone întrebuințat de forțele ruse, urmând ca un comunicat în acest sens să fie prezentat în orele următoare.

Ultimul atac de acest gen a fost efectuat de armata rusă în urmă cu aproximativ o săptămână, respectiv pe 07.02.2024. Loviturile au inclus atunci 20 de drone de tip Shahed (Geran) și 44 de rachete balistice și de croazieră. Presa ucraineană a făcut un calcul aproximativ al acestora, ajungând la estimarea unei cifre de aproximativ 423 de milioane de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel