Trupele americane din Siria au cerut instrucțiuni în cazul unui atac din parte Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria

Cei de la New York Times susțin că trupele americane din Siria au solicitat instrucțiuni în caz de atac. Publicația americană citează surse proprii din cadrul Pentagonului.

Astfel, comandamentul contingentului militar american care operează pe teritoriul Siriei a solicitat Pentagonului instrucțiuni în cazul unui atac din partea trupelor Rusiei, Turciei, Iranului sau Siriei, precum și a aliaților acestora.

Potrivit NY Times, trupele americane desfășurate în Siria consideră mai probabil și mai periculos un atac al trupelor ruse și a regimului sirian, iraniene, și chiar a celor turce, decât a militanților Statului Islamic. Ca răspuns la solicitarea trupelor US Army din Siria, Pentagonul ar fi dat doar „instrucțiuni extrem de vagi”.

Mark Esper (șeful Pentagonului) a subliniat în cadrul unei audieri în Congres că Rusia și-a extins semnificativ prezența militară în Siria în ultima perioadă, dar SUA nu sunt îngrijorate. Mai degrabă Washingtonul este mai preocupat de extinderea influenței Moscovei în Egipt, Arabia Saudită și alte state din regiune.

New York Times, publicație care nu și-a ascuns de-a lungul timpului adversitatea față de președintele american Donald Trump, adaugă că situația în care trupele americane au ajuns, să ceară astfel de instrucțiuni, este rezultatul politicii și deciziilor contradictorii ale președintelui Trump.

Trupele americane rămân în estul Siria pentru a se asigura că Statul Islamic nu va reuși să recucerească teritoriile pierdute.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel