Trump vrea ca SUA să vândă motoare de avion Chinei și acuză „lucruri care nu au legătură cu securitatea naţională”

Tudor Curtifan / 18 feb 2020 / 23:04
preşedintele american, Donald Trump
preşedintele american, Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat dur propunerile care ar putea bloca vânzarea în China a motoarelor de avioane produse de companii americane.

Donald Trump a argumentat că raţiunile de siguranţă naţională nu trebuie să devină "pretexte" pentru a împiedica ţări străine să achiziţioneze produse americane.

"Statele Unite nu pot şi nu vor deveni un loc atât de dificil pentru ţările străine care vor să cumpere produsele noastre; nu va funcţiuona nici măcar argumentul utilizat mereu că firmele noastre vor fi forţate să se retragă pentru a rămâne competitive. Sper exemplu, eu vreau să fie posibil în continuare să fie cumpărate de către China motoarele noastre de avioane, cele mai bune din lume", a declarat Donald Trump prin Twitter.

"Pe biroul meu au ajuns lucruri care nu au nicio legătură cu securitatea naţională (...)", a adăugat liderul SUA.

Donald Trump pare să se referea la relatări potrivit cărora Administraţia de la Washington analizează posibilitatea de a bloca vânzarea în China a motoarelor de avioane produse de firma General Electric, informează Mediafax.

Statele Unite şi China, cele mai mari economii ale lumii, au o relaţie complicată şi competitivă. Donald Trump a semnat cu Beijingul prima etapă a unui acord comercial, după o serie de sancţiuni bilaterale introduse pe fondul disensiunilor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy