Trump vrea ca SUA să vândă motoare de avion Chinei și acuză „lucruri care nu au legătură cu securitatea naţională”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
preşedintele american, Donald Trump
preşedintele american, Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat dur propunerile care ar putea bloca vânzarea în China a motoarelor de avioane produse de companii americane.

Donald Trump a argumentat că raţiunile de siguranţă naţională nu trebuie să devină "pretexte" pentru a împiedica ţări străine să achiziţioneze produse americane.

"Statele Unite nu pot şi nu vor deveni un loc atât de dificil pentru ţările străine care vor să cumpere produsele noastre; nu va funcţiuona nici măcar argumentul utilizat mereu că firmele noastre vor fi forţate să se retragă pentru a rămâne competitive. Sper exemplu, eu vreau să fie posibil în continuare să fie cumpărate de către China motoarele noastre de avioane, cele mai bune din lume", a declarat Donald Trump prin Twitter.

"Pe biroul meu au ajuns lucruri care nu au nicio legătură cu securitatea naţională (...)", a adăugat liderul SUA.

Donald Trump pare să se referea la relatări potrivit cărora Administraţia de la Washington analizează posibilitatea de a bloca vânzarea în China a motoarelor de avioane produse de firma General Electric, informează Mediafax.

Statele Unite şi China, cele mai mari economii ale lumii, au o relaţie complicată şi competitivă. Donald Trump a semnat cu Beijingul prima etapă a unui acord comercial, după o serie de sancţiuni bilaterale introduse pe fondul disensiunilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel