Trump susţine că este în desfăşurare 'o fraudă majoră': "Am câştigat deja"

Eduard Pascu / 04 noi 2020 / 10:17

Preşedintele american Donald Trump susţine că este în desfăşurare "o fraudă majoră" în numărarea voturilor la alegerile prezidenţiale, fără a oferi dovezi, şi că, "în ceea ce mă priveşte", "am câştigat deja", deşi nicio instituţie media majoră nu a declarat victoria sa, comentează DPA.

Numărarea voturilor este în continuare în desfăşurare într-o serie de state-cheie, iar cursa pentru Casa Albă este extrem de strânsă între Trump şi contracandidatul democrat Joe Biden, care anterior a făcut apel la susţinătorii săi să aibă răbdare şi să aştepte numărarea oficială a voturilor.

"Ne pregătim să câştigăm aceste alegeri. Sincer, am câştigat aceste alegeri", a spus Trump în noaptea de marţi spre miercuri, acuzând faptul că autorităţile au oprit numărarea voturilor în Pennsylvania până dimineaţă. El a mai declarat că amânarea este "o ruşine pentru ţara noastră" şi a promis că va sesiza instanţele americane în legătură cu această chestiune.

"Vreau să mulţumesc poporului american pentru sprijinul extraordinar", a afirmat de asemenea Trump, care i-a mulţumit totodată soţiei sale, Melania, şi vicepreşedintelui Mike Pence, transmite Agerpres.

El a susţinut că a câştigat în state "în care nu ne aşteptam să câştigăm", şi a dat drept exemplu Florida, Ohio, Texas şi Pennsylvania.

Trump s-a plâns de mult timp de votul prin corespondenţă, deşi acesta este o metodă legală de a vota pe care zeci de milioane de americani au folosit-o la acest scrutin. Cu toate acestea, voturile prin corespondenţă vor face cel mai probabil ca procesul de numărare în unele state-cheie să dureze mai mult.

Citește și: Prima declarație a lui Donald Trump după ce s-au închis urnele

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy