Trump spune că numărul cazurilor COVID-19 din SUA reprezintă o 'insignă de onoare' și laudă testarea

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: White House
Sursă foto: White House

Președintele american Donald Trump este de părere că faptul că SUA au cele mai multe infecții cu coronavirus din lume este o „insignă de onoare", conform DC News, care citează BBC.

„Eu privesc situația, cu tot respectul cuvenit, ca fiind un lucru bun, fiindcă înseamnă că testarea noastră este mult mai bună", a spus președintele, la Casa Albă. Statele Unite au înregistrat 1,5 milioane infectări cu coronavirus și aproape 92.000 de morți provocate de Covid-19. În conferința de luni, Trump a condus prima întâlnire a guvernului său, de la începutul epidemiei din Statele Unite.

Știți că atunci când spuneți că avem cele mai multe cazuri, asta se întâmplă fiindcă testăm mai mult decât oricine altcineva". „Așadar, când ne uităm la cazuri", a continuat Trump, „nu văd că ar fi un lucru rău, privesc situația, cu tot respectul cuvenit, ca fiind un lucru bun, fiindcă înseamnă că testarea noastră este mult mai bună".

Astfel, o văd ca pe o insignă de onoare. Serios, este o insignă de onoare. Este un mare tribut la adresa testării și întregii munci depuse de profesioniști", a mai spus Trump.

 

Numărul de testări vs. testările la mia de locuitori

 

Totuși, chiar dacă Statele Unite au făcut cele mai multe teste de coronavirus ca număr, țara nu este prima din lume când vine vorba de testare pe cap de locuitor, conform Our World in Data, o publicație științifică de la Universitatea din Oxford.

Așadar, Statele Unite se află pe locul 16 când vine vorba de teste la mia de locuitori, înaintea Coreei de Sud, dar în urma Islandei, Noii Zeelande, Rusiei și Canadei, mai precizează sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel