Trump liniștește Europa. Amenințările la adresa NATO sunt în primul rând o tactică de negociere: SUA nu trebuie să plătească pentru toți

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook

Fostul lider Donald Trump, candidat la prezidenţialele americane, a explicat într-o emisiune difuzată marți la postul britanic de televiziune GB News că recentele sale amenințări la adresa NATO au fost, în primul rând, o tactică de negociere cu țările Alianței Nord-Atlantice, relatează Agerpres, care citează AFP.

Omul de afaceri republican a provocat îngrijorare în Europa când a sugerat în februarie că Statele Unite ar putea să nu mai garanteze protecția țărilor NATO împotriva Rusiei dacă acestea nu își plătesc contribuția lor financiară.

Declarațiile sale au fost puternic criticate de lideri europeni și de rivalul său democrat, președintele american Joe Biden.

"Este o tactică de negociere", a explicat fostul președinte în timpul unei discuții cu Nigel Farage, o figură a extremei drepte britanice.

"Statele Unite trebuie să își plătească partea lor, nu partea tuturor", a subliniat omul de afaceri la GB News.

Donald Trump a afirmat că declarațiile sale au contribuit la creșterea fondurilor NATO.

"Le-am determinat să își asume responsabilitatea din cauza acestor comentarii pe care le-ați văzut acum două sau trei săptămâni", a declarat el, fără a oferi exemple concrete.

Republicanul, care se va confrunta cu președintele democrat Joe Biden în alegerile din noiembrie, a criticat în mod constant aliații din NATO pentru că nu își respectă angajamentele referitoare la cheltuielile militare.

"Nu uitați că aceste chestiuni sunt mai importante pentru ei decât pentru noi; avem un ocean care ne separă de anumite probleme", a subliniat el marți. "Un ocean mare și frumos", a adăugat Donald Trump, citat de AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel