Trump l-a decorat pe Conan, ''câinele incredibil'' care a participat la raidul asupra lui al-Bagdadi

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump l-a prezentat luni la Casa Albă pe câinele armatei SUA care a participat la raidul ce a condus la moartea liderului grupării Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Bagdadi - "Uitaţi-l pe Conan, probabil cel mai celebru câine din lume", relatează AFP şi DPA.

"Conan a făcut o muncă fantastică", a subliniat preşedintele SUA în prezenţa soţiei sale Melania şi a vicepreşedintelui Mike Pence. "Acest câine este incredibil, atât de strălucitor, atât de inteligent", a adăugat el, precizând că celebrul ciobănesc belgian malinois "a primit o medalie şi o placă".

"Conan este o câine rezistent", a mai spus Trump, subliniind că animalul a fost rănit în timpul raidului asupra unei zone controlate de rebeli în nordul Siriei, în apropiere de graniţa cu Turcia. "Conan a fost grav rănit. Dar s-a recuperat foarte repede şi de atunci a participat în raiduri foarte importante", a declarat el.

(w670)

După anunţul, la 27 octombrie, privind moartea celui mai căutat jihadist din lume, Donald Trump a lăudat munca acestui câine "magnific".

Animalul l-a urmărit pe şeful grupării Statul Islamic în tunelul unde acesta s-a aruncat în aer în Siria.

Vezi și: Rămăşiţele trupeşti ale lui Abu Bakr al-Baghdadi au fost aruncate în mare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel