Trump - Kim Jong-Un, întâlnire. Summitul, în pericol. Anunț neașteptat al Coreei de Nord

Tudor Curtifan / 15 mai 2018 / 23:31
kim jong un
kim jong un

Întâlnirea caracterizată ca fiind una istorică dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un este în pericol. 

Coreea de Nord a ameninţat miercuri că anulează summitul prevăzut la 12 iunie între liderul său, Kim Jong Un, şi preşedintele american, Donald Trump, din cauza manevrelor militare din Sud, a informat agenţia sud-coreeană Yonhap.

Phenianul a anulat, de asemenea, o întâlnire la nivel înalt prevăzută miercuri cu Seulul pentru a protesta faţă de exerciţiul militar anual Max Thunder la care participă armatele sud-coreeană şi americană, a afirmat Yonhap, citând agenţia oficială nord-coreeană KCNA, potrivit Agerpres.

Casa Albă a transmis că summitul istoric dintre preşedintele SUA şi liderul de la Phenian ar putea avea loc luna aceasta, în situaţia în care Coreea de Nord face anumite concesii. În acest sens, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a menţionat că "s-au întâmplat multe lucruri" în privinţa americanilor reţinuţi în Coreea de Nord.

Statele Unite cer de mai multă vreme eliberarea a trei cetăţeni americani, iar mass-media au relatat că Washingtonul şi Phenianul ar fi aproape de un acord în această problemă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy