Trump și Kim ar putea semna un acord pentru încheierea războiului din Coreea

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:
Kim Jong Un - Donald Trump
Kim Jong Un - Donald Trump

Donald Trump este optimist înaintea întâlnirii cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Dacă întâlnirea cu Donald Trump din 12 iunie, la Singapore, va fi un succes, liderul nord-coreean Kim Jong Un ar putea fi invitat în Statele Unite, a declarat joi preşedintele american, citat de Reuters şi DPA. Trump l-a primit joi la Casa Albă pe premierul japonez Shinzo Abe, înaintea summitului G7 din Canada, la care urmează să participe amândoi. Multe din declaraţiile făcute de preşedinte după întâlnire s-au referit la Kim.

Trump: Cred că sunt bine pregătit

Donald Trump a susţinut că este deja gata pentru dialogul cu Kim. "Cred că sunt bine pregătit. Nu cred că trebuie să mă pregătesc prea mult. E vorba de atitudine, e vorba de voinţa de a termina treaba, dar cred că m-am pregătit pentru acest summit de multă vreme", le-a spus el jurnaliştilor, potrivit DPA.

Preşedintele a mai afirmat că este foarte posibil să semneze împreună cu liderul de la Phenian un acord pentru încheierea războiului din Coreea, ceea ce ar fi "Un prim pas (...) partea uşoară; partea grea rămâne după aceea", transmite Agerpres.

Premierul nipon a declarat că a discutat pe larg cu gazda sa problema japonezilor răpiţi de nord-coreeni şi că ar dori să negocieze direct acest subiect cu Coreea de Nord. Trump a precizat că a înţeles situaţia şi i-o va explica lui Kim, transmite Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel