Trump i-ar fi propus lui Macron să scoată Franța din UE (Washington Post)

Tudor Curtifan / 29 iun 2018 / 20:37

Într-un articol publicat de Washington Post președintele Donald Trump este acuzat că i-ar fi propus lui Emmanuel Macron să scoată Franța din Uniunea Europeană.

Articolul este semnat de Josh Rogin și publicat de Washington Post, o publicație ostilă președintelui Donald Trump.

Potrivit sursei citate, Donald Trump l-a întrebat pe Emmanuel Macron de ce nu ”părăsește Uniunea Europeană”. În acest sens, președintele Trump i-ar fi oferit lui Macron un acord comercial mult mai avantajos decât actuala înțelegere dintre Franța și UE.

Totul s-ar fi petrecut în timpul vizitei pe care Emmanuel Macron a efectuat-o la Casa Albă în luna aprilie a acestui an.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, însoţit de Prima Doamnă Melania Trump, i-a primit în aprilie la Casa Albă cu 21 de salve de tun pe omologul său francez, Emmanuel Macron, şi soţia sa, Brigitte.

În acest context de puternice tensiuni cu aliaţii săi, Donald Trump urmează să participe la un summit NATO, programat pentru în 11 şi 12 iulie la Bruxelles, după care se va întâlni - câteva zile mai târziu - cu omologul său rus Vladimir Putin la Helsinki. 

Întrebat dacă este adevărat că Donald Trump i-a propus ca Franţa să părăsească UE, preşedintele francez a răspuns că "ceea ce s-a spus între patru pereţi rămâne între acei pereţi", potrivit Reuters. 

Nici Casa Albă nu a confirmat informația.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy