Trump: Eliminarea lui Soleimani a oprit un război. US Army, atac de o precizie impecabilă

Darius Muresan |
Data publicării:

Președintele Donald Trump a declarat că SUA l-au ucis pe generalul iranian Qasem Soleimani, liderul Forţei Quds, pentru "opri un război, nu pentru a porni unul".

"Am luat măsuri pentru a opri un război. Nu am acționa pentru a porni un război", a spus liderul american, adăugând: "Nu încercăm să răsturnăm regimul".

"Armata Statelor Unite a executat un atac de o precizie impecabilă care a ucis teroristul numărul unu în lume, Qassem Soleimani", a afirmat Trump în cursul unei conferințe de presă, potrivit celor de la Times of Israel, citați de Mediafax.

"Soleimani a plănuia atacuri iminente și sinistre asupra diplomaților și personalului militar american, dar l-am depistat și l-am eliminat", a subliniat Trump, adăugând că "regimul de teroare" a lui Soleimani a luat sfârșit.

Soleimani a condus operațiunile Iranului în Orientul Mijlociu ca lider al Forței Quds, iar oficialii de la Teheran au promis să răzbune moartea generalului.

Eliminarea lui Soleimani reprezintă o escaladare majoră a tensiunilor dintre Iran și SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel