Trump, arme imprimate în 3D: ''Nu pare să aibă prea mult sens''

Sebastian Florea |
Data publicării:

Donald Trump, a declarat marţi că ''studiază'' disponibilitatea unor planuri de a imprima arme în 3D, care permit oricărei persoane să fabrice arme de foc cu ajutorul acestei tehnologii, relatează AFP şi Politico. 

'Examinez pistoalele de plastic 3-D care sunt vândute publicului. Am vorbit deja cu NRA (National Rifle Association), nu pare să aibă prea mult sens!', a scris preşedintele pe Twitter marţi dimineaţă.

După o bătălie în justiţie, grupul Defense Distributed, cu sediul în Texas, şi-a anunţat intenţia de a publica miercuri instrucţiuni pentru armele care pot fi create de o imprimantă 3-D, inclusiv un pistol şi părţi pentru o puşcă de asalt semi-automată. Deşi planurile nu trebuiau să fie disponibile înainte de ziua de miercuri, instrucţiunile au început deja să apară online pentru descărcare, a informat CNN marţi.

Progresele făcute în materie de imprimare 3D permit de acum imprimarea de arme funcţionale dintr-un plan scanat într-un mod perfect anonim şi fără a putea fi detectate, spre deosebire de cele produse de un producător autorizat. Acest progres tehnologic îi îngrijorează pe susţinătorii unui control mai strict al armelor de foc în Statele Unite, unde legislaţia este deja foarte permisivă, notează AFP.

Guvernul federal a autorizat în iunie grupul Defense Distributed, pionier al acestei tehnologii, să difuzeze planurile sale digitale începând cu 1 august. Luni, procurorii din opt state americane au anunţat că vor cere unui judecător federal să blocheze lansarea acestui program pentru tipărirea de arme 3D.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel