Trump avertizează Iranul împotriva unui ”alt masacru al manifestanților pașnici”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat regimul iranian împotriva unui "alt masacru al manifestanţilor paşnici"", referindu-se la mişcarea de contestare care a avut loc în ţară în noiembrie.

"Nu poate fi un alt masacru al manifestanţilor paşnici şi nici întreruperea internetului. Lumea priveşte", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă.

Mai multe sute de studenţi s-au adunat sâmbătă seară la Teheran, ca răspuns la invitaţia de a aduce un omagiu cele 176 de victime ale Boeingului ucrainean, în majoritate iranieni şi canadieni, printre care cu două cetăţenii, doborât "din greşeală" miercuri de o rachetă iraniană.

Manifestaţiile care au izbucnit la jumătatea lui noiembrie în Iran pentru a protesta faţă de creşterea semnificativă a preţului la benzină au făcut peste 300 de morţi, potrivit ONG-ului Amnesty International.

Accesul la internet a fost întrerupt în mai multe rânduri, în special după apelurile la comemorare lansate pe reţelele sociale, la o lună după manifestaţii.

"Bravului popor iranian, care suferă de mult timp: sunt alături de voi de la începutul preşedinţiei mele şi administraţia mea va continua să fie alături de voi", a scris pe Twitter sâmbătă Donald Trump, în engleză şi persană. "Urmărim îndeaproape manifestaţiile voastre şi curajul vostru ne inspiră", a adăugat el.

În 2009, zeci de mii de persoane au manifestat împotriva contestatei realegeri a preşedintelui populist şi ultraconservator Mahmoud Ahmadinejad.

Aceste proteste au fost reprimate violent de forţele de securitate, reaminteşte AFP și Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel