Trump amintește de rachetele Javelin și ajutorul militar oferit Ucrainei, fără nicio condiționare

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sistem Javelin, sursă foto: Raytheon
Sistem Javelin, sursă foto: Raytheon

Președintele american Donal Trump, aflat în plin proces de impeachment în Senat, i-a răspuns John Bolton, fostul său consilier prezidențial pe securitate.

John Bolton a precizat în cartea sa că președintele Donald Trump a condiționat un ajutor militar către Ucraina, cerând o investigație asupra fiului lui Joe Biden, rivalul său politic, care a fost angajat la o companie din Ucraina unde câștiga 50.000 de dolari pe lună. Ingerința președintelui Trump e obiectul prcesului de destituire din Senat.

La rândul său președintele american acuză o ”vânătoare de vrăjitoare” și spune că Joe Biden, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama ar fi condiționat oferirea ajutorului militar american de destituirea procurorului general al Ucrainei care ancheta compania unde fiul lui Biden era angajat.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Trump neagă că ar fi condiționat ajutorul militar oferit Ucrainei de investigația împotriva familiei Biden.

„NICIODATĂ nu i-am spus lui John Bolton că ajutorul acordat Ucrainei e condiționat de investigațiile asupra democraților, inclusiv a familiei Biden. Dacă John Bolton a spus așa ceva a făcut-o doar pentru a-și vinde cartea. Transcripturile convorbirilor mele cu președintele Zelenski stau mărturie acestui lucru, iar președintele Zelenski și ministrul de externe al Ucrainei au recunoscut că nu au existat presiuni și probleme. În plus, m-am întâlnit cu președintele Zelenski în cadrul unei ședințe ONU (democrații afirmă că nu m-aș fi întâlnit niciodată cu el) și am acordat ajutor militar Ucrainei, cu mult înainte de termen, fără să îl condiționez de nicio investigație. De asemenea am îngăduit ca Ucraina să achiziționeze rachete antitanc Javelin. Administrația condusă de mine a făcut (n.r. - pentru Ucraina) mult mai mult decât cea precedentă”, a transmis Donald Trump, pe pagina de Facebook.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel