Trump, amenințări voalate cu revolta socială, dacă nu va fi lăsat să candideze. ”Ar fi probleme pe care poate nu le-am mai văzut până acum”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul președinte american a spus că un rechizitoriu nu îl va împiedica să candideze din nou la Casa Albă și a spus în mod repetat că americanii „nu vor accepta” acuzarea lui.

Fostul președinte Donald Trump a declarat joi că națiunea s-ar confrunta cu „probleme... pe care poate nu le-am văzut niciodată” dacă va fi acuzat pentru păstrarea fără autorizație a documentelor clasificate, după ce a părăsit mandatul, relatează publicația Politico.

Trump spune că procedurile demarate împotriva sa nu-l vor împiedica să intre într-o nouă cursă electorală pentru președinția SUA.

„Dacă s-ar întâmpla așa ceva, nu mi-aș fi interzis să candidez”, a spus Trump într-un interviu. „Cred că dacă s-ar întâmpla, cred că ai avea probleme în țara asta, pe care poate nu le-am mai văzut până acum. Nu cred că oamenii din Statele Unite ar suporta asta”.

Întrebat fiind, ce vrea să spună prin „probleme”, Trump a continuat: „Cred că ar avea mari probleme. Mari probleme. Doar că nu cred că ar suporta asta. Ei nu vor sta nemișcați și nu vor sta în fața acestui final de farse”, a spus Trump.

Nu este prima dată când republicanii fac aluzie la posibile tulburări civile dacă Departamentul de Justiție îl va pune sub acuzare pe Trump. Senatorul republican Lindsey Graham a vorbit luna trecută despre „revolte în stradă” dacă „va exista o urmărire penală a lui Donald Trump pentru manipularea greșită a informațiilor clasificate”.

Comentariile lui Graham au fost catalogate drept „iresponsabile” și „rușinoase”. Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, fără a-l numi pe senatorul din Carolina de Sud, a spus că aceste comentarii ale „republicanilor extremiști” sunt „periculoase”.

Percheziția FBI a reședinței lui Trump Mar-a-Lago din Florida a declanșat o furtună politică luna trecută. 

Potrivit unui dosar al Curții Departamentului de Justiție, publicat în august, procurorii au obținut un mandat de percheziție, după ce au primit dovezi că a existat „probabil” un efort de a ascunde documente clasificate la reședință. Agenții au recuperat înregistrări clasificate amestecate între obiecte personale, pe lângă zeci de dosare goale cu marcaje clasificate.

Departamentul de Justiție și avocații lui Trump se află acum în mijlocul negocierilor legale privind o evaluare externă a documentelor confiscate.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel