Urmărește emisiunea live



Trump ameninţă Rusia şi China: Vom consolida arsenalul nuclear al ţării

S.I. Catalin |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că va consolida arsenalul nuclear al ţării "până când oamenii vor realiza aceasta" în contextul în care şi-a reiterat intenţia de a se retrage din Tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF) semnat cu Rusia în timpul Războiului Rece.

,,Este o ameninţare pentru oricine vreţi. Şi aceasta include China şi Rusia şi pe oricine altcineva care vrea să joace acel joc. Nu puteţi face asta. Nu puteţi să jucaţi acel joc cu mine'', a declarat Trump la Washington, înainte de a participa la un eveniment de campanie în Texas, relatează dpa.

Moscova "nu a respectat spiritul acelui acord sau al acordului însuşi", a spus Trump, explicând de ce intenţionează să se retragă din acord. "China nu este inclusă în acord. Ar trebui să fie inclusă'', a apreciat el.

,,Avem mai mulţi bani decât oricine altcineva, de departe. Îl vom consolida'', a spus Trump.

''Până când îşi vor da seama. Când o vor face, atunci vom fi cu toţii inteligenţi şi ne vom opri toţi. Şi, apropo, nu doar ne vom opri, vom reduce arsenalul nuclear, ceea ce mi-ar plăcea să facem'', a menţionat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că Statele Unite se vor retrage unilateral din INF semnat în 1987 de către preşedintele american de la acea vreme, Ronald Reagan, şi conducătorul sovietic Mihail Gorbaciov.

Acest tratat, care a interzis utilizarea unei serii întregi de rachete cu rază de acţiune variind între 500 şi 5.000 de km, a pus capăt crizei declanşate în anii 1980 prin desfăşurarea de rachete SS-20 sovietice, cu focoase nucleare, îndreptate atunci împotriva capitalelor occidentale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel