Trump, abandonat de republicani. Mitch McConnell: Trump a provocat insurecția de la Capitoliu

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, l-a acuzat pe președintele Donald Trump că a provocat insurecția de la Capitoliu din data de 6 ianuarie 2021.

Poziția lui Mitch McConnell, șeful republicanilor din Senat și una dintre cele mai influente voci din cadrul Partidului Republican, este edificatoare pentru a înțelege tensiunile uriașe din sânul Partidului Republican, după pierderea alegerilor de către Donald Trump, și mai ales după evenimentele fără precedent care au avut loc la Capitoliu.

Mitch McConnell a declarat în cursul acestei zile că asediul Capitoliului de către susținătorii președintelui Donald Trump a fost „provocată de președinte”, precizează portalul Axios.

Trump a fost pus sub acuzare în cursul săptămânii trecute de către Camera Reprezentanților, o premieră în istoria SUA, Trump fiind pus pentru a doua oară sub acuzare într-un singur mandat. Urmează se se pronunțe Senatul, cu toate că procedura de destituire nu își mai are rostul, mandatul lui Trump terminându-se pe 20 ianuarie. Potrivit sursei citate, sunt șanse mari ca Mitch McConnell să voteze în Senat condamnarea președintelui republican, lucru care l-ar împiedica pe Trump să mai candideze în 2024.

Poziția lui Mitch McConnell cu privire la evenimentele din 6 ianuarie denotă ruptura din cadrul Partidului Republican. Mitch McConnell unul din cei mai influenți republicani. E suficient să menționăm că în 2019, la primul impeachment al președintelui Trump, McConnell a apreciat în faţa Senatului că democraţii din Camera Reprezentanţilor au condus ''cea mai pripită, cea mai puţin completă şi cea mai nedreaptă anchetă de destituire din istoria modernă a Statelor Unite''.

Data de 6 ianuarie 2021 va rămâne una de tristă amintire pentru democrația americană. Atunci, mii de susținători ai lui Donald Trump au dărâmat barierele de securitate și au forțat intrarea în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel