Trei tineri au fost uciși de forțele indiene din Kașmir

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Săptămâna trecută, trei tineri au fost uciși de forțele armate indiene în capitala Jammu administrată de India în regiunea Kașmir. Familiile acuză militarii că au făcut acest lucru pentru medalii și avansare în funcții.

Militarii indieni susțin că militanții, Athar Mushtaq Wani, în vârstă de 16 ani, Zubair Ahmad Lone, în vârstă de 22 de ani, și Aijaz Ahmad Ganie, în vârstă de 24 de ani, au fost împușcați, pe 30 decembrie, într-un schimb de focuri în Srinagar, capitala Jammu administrată de India și Kashmir, transmite agenția turcă Anadolu.

Autoritățile indiene susțin că bărbații au fost uciși într-un schimb de focuri care a început în seara zilei de 29 decembrie și s-a încheiat a doua zi dimineața.

Familiile victimelor, însă, contestă această versiune, subliniind că cei trei nu aveau legături cu niciun grup militant.

Luni, rudele celor uciși s-au adunat în Srinagar, cerând trupurile tinerilor și anchetare morții lor. „Vreau dreptate, nu bani. Vreau trupul fiului meu. La cine mă duc pentru dreptate? Oare oamenii din India nu ne aud și ne văd durerea? " a spus Mushtaq Ahmad Wani, tatăl lui Athar.

„Știu că fiul meu nu se va întoarce niciodată, dar măcar îi pot oferi o înmormântare onorabilă. Vreau ca trupul lui să ne fie returnat. Vreau să-i văd fața pentru ultima oară.”

Wani, care a venit la Srinagar din satul său din districtul sudic Pulwama, a reiterat faptul că fiul său nu a fost niciodată implicat în vreo activitate militantă.

„Athar era doar un copil. Nu a avut niciodată nimic de-a face cu militanți. Cum ar fi putut deveni brusc militant? El a fost ucis de acești ofițeri doar pentru avansări și medalii”, a spus el Agenției Anadolu.

În ciuda atitudinii familiilor lor, autoritățile indiene par a fi ferme pe poziție și susțin cu tărie că cei trei erau militanți pentru independența Kașmirului.

Luni, poliția din Kashmir a prezentat două scurte videoclipuri despre care se presupune că au fost înregistrate în timpul presupusului schimb de focuri. Acestea arată că soldații indieni care folosesc o portavoce prin care solicită tinerilor - care s-ar ascunde în interiorul unei clădiri - să se predea. Cu toate acestea, nu există niciun răspuns din partea acestora și nici nu se aud focuri de armă.

Altaf Lone, fratele lui Zubair, a subliniat că filmările demonstrează că forțele indiene nu au folosit toate opțiunile de care dispun. El a spus că este o practică obișnuită în astfel de situații ca forțele guvernamentale să aducă membrii familiei militanților la locul confruntării pentru a încerca să-i convingă să se predea.

„Nimeni nu ne-a informat. De ce nu ne-au sunat?”, a întrebat el, subliniind că autoritățile au avut suficient timp pentru a contacta familiile, având în vedere versiunea oficială că schimbul de focuri a durat peste 18 ore.

„În mod clar, au fost uciși cu sânge rece și sunt acum etichetați în mod fals ca militanți. Dacă ei, autoritățile indiene, au dreptate, ne pot dovedi că am greșit?”, a mai spus Lone.

Citește și: Pakistanul cere sprijnul ONU pentru soluționarea pașnică a conflictului privind Kașmirul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel