Trei nave de luptă ale Egiptului au intrat în Marea Neagră pentru exerciții comune cu nave rusești

Ionel Copcea |
Data publicării:

Surse locale turcești, care monitorizează tranzitul navelor de luptă prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele, au informat pe Twitter că, pe 15.11.2020, trei nave aparținând Forțelor Navale ale Egiptului au intrat în Marea Neagră.

Este vorba despre fregata Alexandria (număr de bordaj 911), nava purtătoare de rachete Fahmy (număr de bordaj 686) și corveta El Fateh (număr de bordaj 971). Gruparea navală egipteană va participa la exercițiul bilateral Podul prieteniei-2020, executat în comun cu nave de luptă și auxiliare aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Cele două părți desfășoară pentru prima dată exerciții de acest gen în Marea Neagră.

Potrivit Convenției de la Montreux, care reglementează tranzitul strâmtorilor de la Marea Neagră, navele vor putea să rămână în regiune maximum 21 de zile.

Trebuie precizat faptul că, până în prezent, nici sursele oficiale și nici agențiile de presă rusești nu au prezentat niciun fel de informații pe acest subiect.

Anterior, pe 08.10.2020, reprezentanții Ministerului rus al Apărării au anunțat că, la Novorossiysk, s-a desfășurat o conferință de trei zile de planificare a exercițiului ruso-egiptean. Potrivit acestora, scopurile principale ale exercițiului vizează consolidarea și dezvoltarea cooperării militare dintre Forțele Navale ale Federației Ruse și Egiptului, în interesul asigurării securității și stabilității pe mare, precum și realizarea unui schimb de experiență între personalul celor două armate în respingerea diverselor amenințări în zonele de transport maritim intensiv.

Conform planul exercițiului, sub conducerea Statului major întrunit al exercițiului comun, vor fi organizate toate tipurile de pază și apărare pe mare și vor fi executate lansări de rachete și trageri de artilerie. În același timp, va fi efectuată desfășurarea forțelor pe mare, ținând cont de organizarea comunicațiilor și reaprovizionarea navelor și vor fi îndeplinite misiuni de căutare a navelor suspecte. Acțiunile grupărilor navale din cele două state vor fi sprijinite de Aviația navală a FRMN.

Prin aducerea navelor de luptă ale Egiptului în Marea Neagră, Federația Rusă intenționează să contracareze creșterea prezenței navale în regiune a SUA și NATO.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel