Trei militari ucraineni au fost uciși de separatiștii proruși din Donbas

S.I. Catalin |
Data publicării:

Trei militari ucraineni au fost ucişi şi alţi nouă au fost răniţi în Donbas, în urma atacurilor lansate în ultimele 24 de ore de grupările armate ale Rusiei staţionate ilegal în zona separatistă din estul Ucrainei - potrivit unui raport publicat, miercuri dimineaţă, de Comandamentul Operaţiunii Forţelor Unite.

Misiunea militară desfăşurată de armata Kievului în estul ţării precizează că, în ultimele ore, rebelii au încălcat de 17 ori regimul de încetare a focului, folosind arme interzise de acordurile de pace convenite la Minsk, potrivit Radio Chişinău.

Amintim că, formaţiunile armate ale Federaţiei Ruse şi grupările separatiste susţinute de Moscova continuă să încalce acordurile de la Minsk, desfășurând tehnica militară grea pe linia detensionării şi dezarmării de-a lungul liniei de contact din Donbas, în afara locurilor de depozitare desemnate. Conform unui raport al Misiunii de Supraveghere a OSCE în Ucraina (SMM), publicat pe 4 martie, au fost descoperite 20 de sisteme de rachete ruseşti BM-21 Grad în estul Ucrainei.

Iar în urmă cu câteva zile, un camion militar al Armatei Ucrainei a fost lovit de o rachetă antitanc. Incidentul a avut loc pe data de 8 martie. Camion militar a fost lovit în timp ce se deplasa către pozițiile trupelor ucrainene aflate pe front în Donbas.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel