Trei militari români au fost răniți în timp ce încercau să aprindă o încărcătură de exploziv (TNT)

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că trei militari români au fost răniți în timpul unor manevre militare.

Potrivit unei scurte informări transmise de Ministerul Apărării către DefenseRomania, incidentul a avut loc în Poligonul Cățelu iar militarii au fost răniți în timp ce încercau să aprindă pe cale pirotehnică o încărcătură de exploziv (TNT).

„Miercuri, 15 februarie, în jurul orei 09.30, în Poligonul Cățelu,  trei militari din cadrul Centrului 13 Comunicații și Informatică „Colonel Gheorghe Vișata”, din București, au fost răniți pe timpul executării unei ședințe de aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de exploziv (TNT)”, precizează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

O anchetă a fost demarată la nivelul MApN pentru a stabili modul în care s-a produs incidentul.

 

Starea celor trei militari răniți de explozia unui TNT

 

Generalul de brigadă Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN, a oferit informații cu privire la starea celor trei militari.

„Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situații, fiind acordat primul ajutor la fața locului de personalul militar prezent pe timpul ședinței de instruire.

Doi dintre militari, un soldat și un căpitan au fost transportați de urgență la spitalul universitar central militar Carol Davila din București pentru efectuarea investigațiilor medicale, unitate militară la care a fost transportat ulterior și un al treilea militar cu gradul de soldat. Unul din soldați a suferit politraumatisme la membrele superioare și în zona capului și este supus la această oră unei intervenții medicale chirurgicale complexe.

Starea sa este stabilă neexistând în acest moment din evaluarea medicilor pericol vital. Ceilalți doi sunt în afara oricărui pericol fiind în evaluarea echipelor medicale”, a precizat generalul Spînu.

Conducerea unității a informat Parchetul Militar București și a stabilit o comisie pentru a ancheta împrejurările în care s-a produs evenimentul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel