Trei militari au fost uciși și alți trei răniți la Fort Stewart

Eduard Pascu / 21 oct 2019 / 15:20

Trei soldați ai armatei americane au fost uciși și alți trei răniți într-un accident în care a fost implicat un vehicul blindat de luptă Bradley de 25 de tone, se arată într-un comunicat al US Army, transmite defence blog.

Armata nu a furnizat detalii despre natura accidentului, care este în curs de investigare, cu excepția faptului că a spus că a avut loc în timpul unui exercițiu la Fort Stewart în momentul traversării unui curs de apă.

"Șase soldați au fost implicați, trei decedați la fața locului și alți trei evacuați la Winn Army Community Hospital, unde sunt tratați și le sunt evaluate rănile", se arată într-o declarație a Fort Stewart Hunter Army Airfield.

Fort Stewart se află la aproximativ 30 de mile sud-vest de Savannah, Georgia. 

„Cu toții suntem devastați după un accident care a avut loc în această dimineață în zona de antrenament din Fort Stewart”, a declarat generalul Tony Aguto, comandantul Brigăzii a 3-a Infanterie. „Suntem extrem de întristați de această pierdere. Rugăciunile noastre se adresează tuturor familiilor afectate de această tragedie”, a mai spus generalul.

Numele soldaților uciși în accident vor fi date publicității la 72 de ore după ce sunt anunțate rudele.

Mulți soldați mor în cursul instrucției

 

Incidentul de la Fort Stewart vine în condițiile în care peste 20 de soldați americani au fost uciși în exerciții de antrenament în ultimul an. Numărul morților a determinat apeluri din partea familiilor militare și a liderilor Congresului pentru îmbunătățirea standardelor și practicilor de instruire.

După cum a raportat The Washington Post în august, decesele în exerciții de antrenament depășesc numărul de decese în luptă cu un procentaj de 4 la 1. Potrivit Pentagonului, decesele în antrenamente sunt în general în scădere, dar cel puțin 15 membri ai serviciului au fost uciși în ultimul an. Aceste victime reprezintă, de asemenea, o creștere față de anul trecut. 

Vezi și: Mii de tancuri Abrams M1 și vehicule de luptă Bradley M2 se îndreaptă către Europa

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy