Două bombardiere rusești, Tupolev Tu-95MS, au încălcat spațiul aerian al Japoniei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Două bombardiere strategice ale Forțelor Aerospațiale Ruse de tip Tupolev Tu-95MS au încălcat spațiul aerian al Japoniei în 20 iunie, potrivit ministerului japonez al apărăriir, citat de The Diplomat.com și Defense Blog.

Radiodifuziunea publică japoneză, NHK, a citat o serie de oficiali ai Forțelor Aeriene de Autoapărare Japoneze, potrivit cărora spațiul aerian al Japoniei a fost încălcat în prefectura Okinawa din sudul țării și în regiunea insulei Hatidze din Marea Filipinelor.

Reportajele date publicității susțin că Japonia a trimis de urgență avioane de vânătoare pentru a intercepta aeronavele militare ruse care au intrat în spațiul aerian al țării pe 20 iunie la ora 8:53 și 10:21.

Armata rusă a negat faptul că ar fi zburat în spațiul aerian japonez, într-o declarație dată joi, 20 iunie, pentru RIA Novosti.

"Zborul a fost realizat în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian internațional, fără a fi încălcate frontierele",a precizat Tass.

Ministrul Apărării al Japoniei, Takeshi Iwaya, a declarat vineri dimineață reporterilor că a fost "profund dezamăgit de bombardierele rusești care încalcă spațiul aerian japonez de două ori într-o singură zi. Solicităm ferm ca acest lucru să nu se întâmple din nou", potrivit stripes.com.

Departamentul Armatei a luat notă de faptul că, în diverse momente, aeronavele rusești au fost escortate pe anumite porțiuni de avioane ale Forțelor Aeriene de Autoapărare Japoneze. Reportajul publicat de agenția rusă de știri menționează, deasemenea, că este vorba de un zbor planificat peste ape neutre. Durata zborului a fost de mai mult de 14 ore.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel