Tratatul INF: ”Declarațiile Statelor Unite nu corespund realității” - răspunsul oficial al Rusiei

Sebastian Florea |
Data publicării:

Ambasada Rusiei a trimis pe adresa redacției un comunicat de presă în care este prezentată poziția sa față de retragerea SUA din tratatul INF și cerințele pe care le-a transmis americanilor.

Conform documentului, ministerul rus al Apărării ”este conștient de conținutul notei Departamentului de Stat al SUA privind suspendarea participării părții americane la Tratatul INF și începutul retragerii din acesta". Însă, departamentul de Apărare al Rusiei neagă categoric declarațiile nefondate conform cărora Rusia și-a încălcat obligațiile care îi revin în temeiul Tratatului.

”Declarațiile Statelor Unite nu corespund realității”, arată în comunicatul care prezintă și nota oficială prezentată reprezentatului militar al USA de la Moscova.

”În ciuda faptului că Ministerul rus al Apărării este pe deplin deschis la un dialog substanțial privind îndeplinirea obligațiilor de către părți în cadrul Tratatului INF, partea americană nu a furnizat nicio dovadă care să susțină poziția declarată. În același timp, SUA nu au luat măsurile necesare pentru a elimina încălcarea obligațiilor care le revin în temeiul tratatului.

Trebuie subliniat că nu este primul an în care Statele Unite au încălcat cerințele din Tratatul INF. De fapt, au creat condiții pentru producerea de rachete, ceea ce este interzis de tratat. Prin urmare, Ministerul Apărării al Federației Ruse sugerează că partea americană ar trebui să ia toate măsurile necesare înainte de rezilierea Tratatului pentru a reveni la respectarea strictă a tratatului prin eliminarea:

* Mk-41 sisteme de la sol cu lansare verticală, concepute pentru distrugerea rachetelor de croazieră Tomahawk;

* rachete care au caracteristici similare cu rachetele balistice cu rază intermediară;

* dronelor care intră sub incidența definiției termenului de "rachetă de croazieră terestră" prevăzut de tratat.

Atașatul militar al Ambasadei SUA la Moscova a fost invitat la Ministerul rus al Apărării să i se prezinte această notă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel