Tranziția în Herson. Rușii susțin că au evacuat complet / Informațiile Kievului: Majoritatea ocupanților sunt încă pe malul drept. Ucrainenii au intrat în oraș

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de informații al ministerului ucrainean al Apărării a confirmat sosirea trupelor ucrainene la Herson. Rușii au fost sfătuiți să se predea

Herson revine sub controlul Ucrainei, iar Forțele Armate ale Ucrainei intră în oraș, confirmă Vadim Skibitskii,  reprezentantul Departamentului principal de informații al Ministerului Apărării al Ucrainei - GUR.

Gruparea principală a forțelor de ocupație s-a retras din Herson, mai spune oficialul.

Ucraina deține controlul aproape complet asupra Hersonului , a declarat și consilierul șefului Ministerului Apărării al Ucrainei, Yuriy Sak. Potrivit acestuia, ocupanții rămași în Herson încearcă să se amestece cu localnicii.

Vadim Skibitskii a raportat că majoritatea trupelor de ocupație staționate pe malul drept al regiunii Herson sunt încă acolo. Aceasta este o forță estimată anterior la 20.000.

Forțele ruse  se retrag din a doua linie de apărare, spre care au fost împinși de forțele ucrainene la începutul lunii octombrie. Dar au construit o linie de apărare în jurul Hersonului - și „timpul va spune” dacă vor decide să apere orașul.

"Ultima informație pe care o avem este că cea de-a patra bază militară tactică a fost mutată pe malul stâng. Restul trupelor sunt încă acolo, luptă și efectuează operațiuni de luptă pentru a acoperi ieșirea altora", a spus el.

 

Ocupanții au declarat că s-au retras complet de pe malul drept al Niprului în regiunea Herson

 

Ministerul Apărării al inamicului susține că pe malul drept nu au mai rămas echipamente, arme sau militari ai Federației Ruse, relatează publicația LB.

Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că toți ocupanții, împreună cu echipamente și arme, ar fi trecut de pe malul drept al Niprului din regiunea Herson spre stânga.

Agențiile de presă pro-Kremlin citează declarația relevantă. Se susține că „nu au fost lăsate armamente și echipamente pe malul drept al Niprului”. 

Atât mass-media rusă, cât şi cea ucraineană, au publicat în ultimele ore mai multe imagini şi materiale video cu podul Antonivski distrus de lângă Herson. Din câte se pare, podul a fost aruncat în aer de chiar de către forţele ruse de ocupaţie când se retrăgeau de pe malul vestic (drept) al râului Nipru pe malul estic (stâng).

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel