Transnistria, nerecunoscută, își deschide o reprezentanță ”oficială” la Moscova

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova a cărei independenţă nu este recunoscută de Occident şi nici de Federaţia Rusă, a anunţat că îşi va deschide în curând o reprezentanţă 'oficială' la Moscova.

Transnistria se aliniază astfel celor două regiuni separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud, dar a căror independenţă a fost recunoscută de Rusia în august 2008, informează luni Radio Chişinău.

Deschiderea noii reprezentanţe a Transnistriei este planificată în cursul lunii ianuarie într-o clădire de pe bulevardul Noul Arbat, în centrul Moscovei, a confirmat aşa-numitul ministru de externe transnistrean, Vitali Ignatiev, într-o declaraţie de presă.

'Anterior, la Moscova a funcţionat o reprezentanţă a Transnistriei, dar din motive neclare aceasta şi-a încetat activitatea. Deschiderea, în luna ianuarie, a noii reprezentanţe a Transnistriei va reprezenta un pas important în intensificarea colaborării noastre cu Rusia', a spus Ignatiev, adăugând că Tiraspolul ar putea astfel acorda mai uşor asistenţă locuitorilor din Transnistria aflaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse.

La nivel oficial, Moscova a declarat în repetate rânduri că sprijină integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Autorităţile moldovene nu au comentat încă această declaraţie a aşa-zisului ministru de externe al Transnistriei, dar, în trecut, şi-au exprimat de nenumărate ori preocuparea faţă de deschiderea unei reprezentanţe 'oficiale' a regiunii transnistrene la Moscova, conform canalelor media citate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel