Transnistria: ”Înlocuirea pacificatorilor ruși va duce la război”

Tudor Curtifan / 19 dec 2018 / 12:39
armata transnistreană
armata transnistreană

Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol a declarata că modificarea formatului misiunii de pacificatori va duce la război.

Declarația a fost făcută în contextul în care la Chișinău se discută despre necesitatea înlocuirii trupelor de pacificatori cu o misiune civilă internațională.

„Pacificatorii ruși și-au demonstrat eficacitatea și că pot asigura pacea pe pământul nostru, aceasta este deja istoria noastră", a afirmat reprezentantul Tiraspolului, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit presei locale, potrivit Radio Chișinău.

De asemenea, Vadim Krasnoselski a anunțat că există o colaborare Moscova-Tiraspol prin elaborarea mai multor programe care au fost transmise vicepremierului rus, Dmitri Kozak, responsabil de relațiile Rusiei cu R. Moldova.

Menționăm că Adunarea Generală a ONU a adoptat, în iunie curent, o rezoluție prin care a cerut retragerea trupelor ruse și a munițiilor de pe teritoriul R. Moldova. De asemenea, astfel de solicitări s-au regăsit și în documente adoptate de NATO sau Congresul SUA.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy