Transnistria, convinsă că ar putea respinge un atac al Moldovei. Elogii soldaților ruși care sunt „pacificatori” nu „omuleți verzi”

Tudor Curtifan / 13 apr 2021 / 15:46
Militari ruși, în Transnistria. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Militari ruși, în Transnistria. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

„Scenariul retragerii pacificatorilor ruși din Transnistria este imposibil în acest moment”, susține liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, în ceea ce privește retragerea Armatei ruse din Transnistria.

Krasnoselski spune că soldații ruși din Transnistria sunt „pacificatori” nu „omuleți verzi și o forță militară”. În opinia Tiraspolului militarii ruși sunt „oameni care mențin pacea, care nu admit moartea populației pașnice și care creează platforma pentru viitoarele negocieri”.

„În Moldova există în continuare atacuri extremiste asupra noastră, revanșismul nu a dispărut nicăieri, iată de ce pacificatorii trebuie să-și facă treaba”, a declarat Krasnoselski presei de la Moscova, citat de Europa Liberă.

Chişinăul a cerut în repetate rânduri retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană, dar și transformarea misiunii militare de pacificare de pe Nistru, dominată de Rusia, în una civilă cu mandat internațional.

Sursa citată precizează că ruși l-au întrebat pe liderul transnistrean dacă regiunea ar fi capabilă să respingă un eventual atac armat din partea Chişinăului. „Să nu aveți nicio îndoială în acest sens!”, a răspuns Vadim Krasnoselski, care a spus că „Transnistria este pașnică, dar are armată care este capabilă să-și apere țara”.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy