Trageri în Poligonul Capu Midia cu sistemele de rachete PATRIOT, AVENGER, HAWK, KUB și OSA-AKM

S.I. Catalin |
Data publicării:

Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "General de brigadă Ion Bungescu" a fost rampă de lansare pentru performantele sisteme de rachete antiaeriene din dotarea Armatei României și a Armatei Statelor Unite ale Americii, în cadrul exercițiului DACIA 21 LIVEX.

Instalațiile antiaeriene PATRIOT și AVENGER americane ale 10th Army Air & Missile Defense Command și românești – HAWK, OSA-AKM și KUB din dotarea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer și a Regimentelor 50 și 53 Rachete Antiaeriene au lovit țintele lansate de la sol, militarii ambelor armate demonstrând că sunt capabili să îşi îndeplinească misiunea de apărare a spațiului aerian național şi, implicit, această parte a teritoriului NATO.

DACIA 21 LIVEX a confirmat capacitatea armatei de a-și angaja capabilitățile în operații defensive, precum și disponibilitatea permanentă a structurilor Alianței și a partenerului strategic american de a disloca rapid în țara noastră efective numeroase și credibile pentru realizarea apărării, la nevoie.

Locțiitorul comandantului Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, generalul de flotillă aeriană Valerică VRĂJESCU a participat, alături de distinșii invitați, la expoziția statică și exerciţiul demonstrativ desfășurat de forțele care au acționat terestru și aerian.

Seria de exerciții DACIA 21 LIVEX, condusă de Comandamentul Forțelor Întrunite "General Ioan Emanoil Florescu" este unul dintre cele mai complexe evenimente de instruire ale Armatei României din ultimele trei decenii care integrează secvențe de pregătire a unor forțe românești, aliate și partenere, în context NATO și al parteneriatului româno-american.

Armata României se antrenează permanent, în exerciții, individual sau alături de aliați/parteneri, pentru a fi gata să apere țara.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel