Trageri experimentale cu rachete antigrindină la poligonul Capu Midia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Timp de două zile, la Capu Midia au fost efectuate trageri experimentale cu peste 50 de rachete de tip RAG 96 pentru combaterea grindinei, dar şi cu rachete pentru stimularea precipitaţiilor, informează un comunicat de presă transmis, vineri, de Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană Gl.bg. Ion Bungescu.

Potrivit sursei citate, testele cu rachete de tip RAG 96, care combat formaţiunile noroase ce pot provoca grindina şi a căror viteză de deplasare poate ajunge la 600 m/s, au fost efectuate în perioada 20-21 mai, în poligonul de la Capu Midia, transmite Agerpres.

"Acest tip de rachetă pleacă de pe rampă cu viteza de 20 de m/s şi ajunge la o viteză maximă de 600 de m/s. În cadrul experimentelor am cronometrat plecarea de pe rampă, am urmărit traiectoria rachetei şi am cronometrat timpul timpul ce a trecut până la autodistrugere, la circa 4.000 de metri altitudine", a declarat, conform comunicatului, Dănuţ Ion, inginer-şef de producţie în cadrul Electromecanica Ploieşti, societatea care produce acest tip de rachete pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În aceeaşi perioadă, în Poligonul Capu Midia au fost făcute testări experimentale şi cu un tip de rachete care pot fi trase la altitudini joase, pentru stimularea precipitaţiilor.

Pe întreaga perioadă a desfăşurării activităţilor, militari din cadrul Centrului Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană au asigurat securitatea perimetrului în care au fost executate operaţiunile de tragere şi au asistat la buna desfăşurare a testărilor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel