Trageri cu rachete de croazieră Tomahawk în cadrul exercițiului Valliant Shield 2020

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forțe armate ale Statelor Unite participă în aceste zile la exercițiul Valliant Shield 2020 care se desfășoară în zona insulei Farallon de Medinilla din Oceanul Pacific. 

Valiant Shield este un exercițiu de formare la care participă doar forțe ale SUA, cu accent pe integrarea antrenamentelor comune într-un mediu maritim. Această instruire permite militarilor antrenamente reale pentru susținerea forțelor prin detectarea, localizarea, urmărirea și angajarea unităților pe mare, în aer, pe uscat și în spațiul cibernetic ca răspuns la o serie misiuni, se arată într-un comunicat al US Navy. În cadrul exercițiului din acest an, nava USS Antietam (CG 54) a efectuat trageri cu rachete de croazieră Tomahawk.
"Armata Statelor Unite se angajează să păstreze securitatea, să mențină stabilitatea regională și să fie pregătită în orice moment pentru a răspunde la situații neprevăzute", a declarat căpitanul Russell Caldwell, comandantul USS Antietam. „Exercițiul de tragere cu rachete Tomahawk, ca parte a scenariului Valiant Shield 20, oferă întregului grup de luptă Ronald Regan posibilitatea de a-și exercita abilități critice de luptă, care ajută militarii să-și perfecționeze abilitățile tactice pentru a răspunde la o gamă completă de opțiuni de răspuns în apărarea intereselor noastre comune în regiunea Asia-Pacific”, a mai declarat căpitanul Russell Caldwell. 

2. -imagine fara descriere- (f_a___18e_super_hornet_15395600.jpg)


Valiant Shield este un exercițiu militar complex care promovează cooperarea între diferitele categorii de forțe ale SUA: US Army, US Air Force, US Navy și US Marine Corps. Fiecare exercițiu va spori capacitățile complementare și a dezvolta noi tactici, tehnici și proceduri. Acest antrenament crește efectele de descurajare și întărește forța comună, gata să răspundă la orice situație de urgență, se mai arată în comunicat.

3. -imagine fara descriere- (elicopter_mh_60s_sea_hawk_84423700.jpg)

Acesta este al optulea exercițiu din seria Valiant Shield care a început în 2006. Printre participanții din acest an se numără portavionul USS Ronald Reagan (CVN 76), submarinul USS Chicago (SSN 721), portavionul USS America (LHA 6), nava de luptă amfibie USS New Orleans (LPD 18), nava de transport desant USS Comstock (LSD 45) și mai multe alte nave de suprafață - aproximativ 100 de avioane și aproximativ 11.000 de militari din US Navy, US Air Force, US Army și US Marine Corps.

Citește și: Portavionul USS Ronald Reagan și grupul său de luptă au efectuat operațiuni aeriene în Marea Chinei de Sud

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel