Tragedie aviatică în Ucraina. Un avion Su-27 al armatei s-a prăbușit

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion de luptă de tip Su-27, aparţinând Ucrainei, s-a prăbuşit sâmbătă după amiază pe când executa manevre de aterizare, în timpul unui zbor de antrenament, iar pilotul şi-a pierdut viaţa în incident, transmite AFP,  Kyiv Post şi Reuters, care citează armata ucraineană.

Ca urmare a acestui incident, pilotul şi-a pierdut viaţa în incident, a informat armata ucraineană, citată de Kiev Post şi Reuters.

„Circumstanţele şi cauzele incidentului sunt anchetate″, a mai precizat armata ucraineană, într-un comunicat de presă. 

Acesta este cel de-al doilea accident mortal de acest gen în două luni, precizează France Presse.

Statul Major General ucrainean a scris pe pagina sa de Facebook că avionul Su-27 s-a prăbuşit sâmbătă în timp ce efectua un zbor de rutină. O anchetă privind accidentul este în curs de desfășurare, potrivit KyivPost.

,,Avionul Su-27 s-a prăbuşit în regiunea Jîtomîr'', în zona centru-nord a Ucrainei, în timpul manevrelor de aterizare, la ora 13:00 GMT, a scris pe Facebook statul major al forţelor armate ucrainene. ''Pilotul a murit. Circumstanţele şi cauzele incidentului sunt anchetate'', a mai precizat armata ucraineană.

La 16 octombrie, un alt avion de acest tip s-a prăbuşit într-o regiune învecinată în timpul exerciţiilor militare comune Clear Sky 2018. În incident şi-au pierdut viaţa cei doi piloţi aflaţi la bord, un ucrainean şi un american.

Peste 700 de militari din opt ţări ale NATO, între care şi SUA, au participat la aceste manevre care au vizat să consolideze cooperarea între statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice şi aliaţii săi regionali, inclusiv Ucraina, pe fondul crizei fără precedent dintre Rusia şi Ucraina şi a tensiunilor în creştere cu Occidentul.

Estul Ucrainei este, din 2014, scena unui conflict sângeros în care sunt implicate forţele guvernamentale şi separatiştii proruşi susţinuţi, potrivit Kievului şi occidentalilor, de către Rusia, care a anexat în acelaşi an peninsula ucraineană Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel