Top Gun în Marea Mediterană. Tom Cruise vizitează portavionul american USS George H.W. Bush

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Sursă foto: USS George H.W. Bush (CVN 77)
Sursă foto: USS George H.W. Bush (CVN 77)

Celebrul actor american Tom Cruise, interpretul personajului Maverick din cunoscuta serie de filme artistice Top Gun a vizitat, recent, portavionul din clasa Nimitz, USS George H.W. Bush (CVN 77).

Împreună cu Tom Cruise, au mai venit scriitorul și producătorul Christopher McQuarrie, editorul Eddie Hamilton și starurile Ted Lasso și Hannah Waddingham, potrivit unui comunicat de presă al Flotei a șasea americane, din 10 martie. 

Echipa de la Hollywood a condus, în hangarul navei, o vizionare a filmului ”Top Gun: Maverick”, lansat în cinematografe în aprilie anul trecut. De asemenea, membrii echipei au discutat cu militarii de la bord, înainte de a părăsi portavionul, pe 3 martie.

„Știu că marinarii noștri nu vor uita niciodată această noapte în hangar și sunt la fel de sigur că nici domnul Cruise”, a declarat contraamiralul Dennis Velez, comandantul CSG-10, George H.W. Bush.

„Marinarii din Carrier Strike Group (CSG) George H.W. Bush reprezintă ceea ce este mai bun despre America. Angajamentul și curajul lor sunt evidențiate în fiecare zi și știu că Tom și întreaga sa echipă au plecat cu o apreciere mai mare despre capabilitățile și puterea grupurilor de lovire bazate pe portavioanele Marinei (US Navy), precum și despre devotamentul și seriozitatea marinarilor noștri care fac totul posibil.”

Velez nu a fost singurul lider aflat pe portavion care a recunoscut impactul pe care vizita l-a avut asupra tuturor celor aflați la bord.

„În timp ce Top Gun va fi întotdeauna un clasic american despre US Navy, Tom, Chris, Eddie și echipa lor s-au întrecut pe ei înșiși în Top Gun: Maverick!”, a declarat căpitanul Dave Pollard, comandantul portavionului, el însuși absolvent și instructor în programul Top Gun destinat formării piloților-instructori pe avioanele de luptă ale US Navy.”

„Aceasta este prima mea desfășurare și uneori este dificil să fiu plecată de acasă și de lângă familie pentru atât de mult timp”, a declarat Olivia Morton, tehnician de echipamente de asistență pentru aviație, clasa a 3-a, câștigătoare a ”jachetei albastre” pentru anul 2022 pe portavionul George H. W. Bush, care a fost promovată pentru merite, în timpul vizitei. „Să mă aflu împreună cu prietenii mei la vizionarea filmului și fotografierea cu toți oaspeții – în special Tom Cruise – a fost punctul culminant al unei desfășurări memorabile.”

 

”Top Gun: Maverick” a intrat rapid în istoria cinematografică

 

”Top Gun: Maverick” a obținut nominalizări pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun montaj de film, cel mai bun cântec original, cel mai bun efect vizual și cel mai bun sunet la viitoarea ediție a 95-a premii Oscar, din 12 martie.

Pentru realizarea filmului, studiourile Paramount Pictures și Departamentul american al Apărării (DoD) au încheiat un acord de asistență, în baza căruia compania de filme a primit permisiunea de a folosi facilitățile și personalul naval din statele California, Nevada și Washington, inclusiv acceptul de a utiliza aeronave F/A-18 Super Hornet și elicoptere de luptă la filmări, potrivit Trustului de Presă al Ministerului Apărării României.

DoD a desemnat ofițeri care să ofere scenariștilor expertiza necesară, pentru ca acțiunea filmului să atingă, în punctele-cheie, elemente relevante pentru comunitatea aviației și să intervină în scenariu și filmări, în posibilele situații de încălcare a secretelor militare. De asemenea, Marina americană a condiționat apariția în film a actorilor și a cascadorilor de respectarea unor standarde militare care reglementează vârsta, înălțimea și greutatea militarilor din US Navy.

”Toate zborurile pe care le veți vedea (…) sunt reale, am vrut cu adevărat să vă arăt tot ceea ce se întâmplă în interiorul acelei aeronave. Am lucrat cu Marina SUA, iar, pentru mine, Top Gun este despre competiție, despre familie, despre sacrificiu, despre eroism, despre aviație. Nu este altceva decât o scrisoare de dragoste pentru aviație, a declarat Tom Cruise, citat de Trustul de Presă al Ministerului Apărării României.

CSG-10 a plecat, pe 10 august 2022 din Baza Navală Norfolk, în zona de operații europeană, într-o desfășurare care, în mod normal, ar trebui să se încheie până la finalul lui martie.

Pe tot parcursul desfășurării, Grupul de Lovire George H. W. Bush a lucrat alături de aliații și partenerii NATO pentru a avansa în ceea de privește interschimbabilitatea și capacitatea de dezvoltare a Alianței, se mai precizează în comunicatul de presă al Flotei a șasea americane.

De la începutul anului 2023, Forțele Navale americane promovează implementarea cu împreună cu aliații și partenerii SUA a interschimbabilității, care reprezintă o formă foarte avansată de interoperabilitate.

„Încercăm să atragem partenerii noștri de vârf să meargă dincolo de interoperabilitate, în interschimbabilitate”, a declarat Șeful Operațiilor Navale americane, amiralul Mike Gilday, potrivit unui articol, din 17 ianuarie, al publicației Defense News. „Este un impuls pentru a ne pune într-o poziție în care, dacă trebuie să luptăm în seara asta, să nu ne poticnim.”

Gilday a prezentat mai multe exemple de cooperare internațională care se apropie tactic de interschimbabilitate, inclusiv:

 - SUA au preluat controlul operațional asupra mai multor portavioane internaționale din cadrul Comandamentului European al SUA la sfârșitul anului 2022;

 - SUA împărtășesc informații despre Ucraina și Rusia „în detaliu rafinat”, fără a dezvălui surse și metode;

 - Aliații sunt deja implicați în Proiectul Overmatch și încep să cumpere echipamente relevante, chiar înainte ca SUA să desfășoare rețeaua pe primul său CSG în acest 2023.

Cu toate acestea, comodorul Darren Grogan, atașatul naval al ambasadei Australiei  la Washington, a spus că aliații și partenerii trebuie să depășească interschimbabilitatea tactică, trebuie să se lucreze mai mult pe partea strategică și de includere a industriei, potrivit Defense News.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel