Top Aces - contractorul privat din domeniul apărării care instruieşte piloţi ai U.S. Air Force - se angajează să sprijine Ucraina

S.I. Catalin |
Data publicării:
Unul dintre fostele avioane israeliene F-16A, achiziţionate de către compania canadiană Top Aces, este descărcat dintr-o aeronavă An-124 aflată pe aeroportul Mesa, Arizona, la 28 ianuarie 2021. Sursa Foto: Top Aces.
Unul dintre fostele avioane israeliene F-16A, achiziţionate de către compania canadiană Top Aces, este descărcat dintr-o aeronavă An-124 aflată pe aeroportul Mesa, Arizona, la 28 ianuarie 2021. Sursa Foto: Top Aces.

Compania canadiană Top Aces Inc. (Top Aces) – contractor privat din domeniul apărării cu sediul în Montreal care oferă cursuri de instruire pentru piloţii de avioane de vânătoare din Statele Unite, Canada şi Australia - a fost contractata de către autorităţile canadiene pentru a instrui piloții ucraineni pe avioane de luptă F-16. Această companie privată are propria sa flotă de avioane F-16.  Informaţie a fost anunțat de ministrul canadian al apărării, Bill Blair, în timpul celei de-a 18-a reuniuni a Grupului de contact pentru Ucraina (UDCG).

În februarie, Canada, ca parte a coaliției internaţionale care sprijină furnizarea de F-16 către Ucraina, şi-a luat angajamentul împreună cu Danemarca și Franța să pună la dispoziţie instructori civili, aeronave și personal de tehnic pentru a ajuta la pregătirea piloților ucraineni, potrivit Ukrinform.net.

Canada oferă, de asemenea, cursuri de limba engleză pentru militarii Forțelor Aeriene Ucrainene. Potrivit părții canadiene, toată "această activitate va fi o contribuție importantă la misiunea de dotare și înzestrare a Forţelor Aeriene Ucrainene cu avioane de luptă F-16".

Canada nu operează F-16 fabricate în SUA, dar acestea sunt folosite de Top Aces, o companie privată care oferă o mare varietate de cursuri de instruire pentru avioane de vânătoare. Ministrul canadian al apărării, Bill Blair, a declarat că utilizarea aeronavelor Top Aces pentru instruire este inclusă în pachetul financiar acordat Kievului în valoare de 15 milioane de dolari. Primele cursuri sponsorizate de Canada încep luna viitoare și vor dura un an.

Trebuie precizat faptul că Ucraina a lucrat deja cu Top Aces. În 2021, avionul ucrainean An-124 Ruslan a livrat avioane de luptă F-16 către Top Aces, acestea fiind achiziţionate din Israel.

Compania Top Aces din Montreal este specializată în achiziționarea de avioane de vânătoare uzate, care sunt folosite la şcoală să de pilotaj ca avioane de antrenament. În 2019, compania a reușit să semneze un important contract cu Forțele Aeriene ale SUA.

De asemenea, compania furnizează servicii de instruire pentru piloţii Forțelor Aeriene canadiene și germane. La începutul anului 2021, Ministerul israelian al Apărării  a vândut 29 de avioane de luptă F-16 A/B, care au aparţinut Forţelor Aeriene Israeliene (IAF), către compania canadiană Top Aces.

Acordul a fost evaluat la aproximativ 100 de milioane de dolari, fiecare dintre cele 29 de avioane F-16 s-au vândut la un preţ cuprins între 3-4 milioane de dolari. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel