Toate opțiunile sunt pe masă. Aliații nu au stabilit încă unde se va desfășura antrenamentul piloților ucraineni de F-16 (Politico)

Partenerii occidentali încă nu au convenit asupra unui plan de instruire a piloților ucraineni pe avioanele de luptă F-16. 

Politico a discutat cu trei oficiali americani pentru a afla care este stadiul negocierilor privind instruirea viitorilor piloți ucraineni de F-16.

Coaliția de 11 state este condusă de Danemarca și Țările de Jos, dar până acum nicio țară nu a anunțat public că va furniza avioane.

După retragerea Rusiei din acordul cu cereale, Ucraina intensifică presiunea asupra aliaților pentru a trimite avioane F-16. Ucraina va putea opri blocada rusă a porturilor maritime cu ajutorul luptătorilor F-16, declara zilele trecute și ministrul Afacerilor Externe Dmitro Kuleba.

Una dintre propunerile de instruire presupune trimiterea de piloți ucraineni în Statele Unite pentru antrenament la Baza aeriană 162, o unitate a Gărzii Naționale a Forțelor Aeriene din Arizona, care are sediul la Tucson, și care deja antrenează militari din statele partenere pentru a pilota F-16.

Rachetele Hydra-70 într-un lansator de rachete LAU-131/A pe un F-16C Fighting Falcon / US Air Force Tech. Sgt. Jason Wagner.

Cu toate acestea, varianta antrenamentului în SUA nu are prea mulți susținători,  potrivit a doi oficiali americani și a unui oficial european.

A doua variantă presupune trimiterea de piloți militari americani în Europa pentru a instrui piloții ucraineni, dar nici aici nu există o soluție finală.

„Cooperarea continuă. Lucrăm cu partenerii și aliații noștri pentru a determina modalitatea cea mai practică de implementare a acestui plan ”, a spus interlocutorul.

Totuși, coaliția a făcut deja anumiți pași pentru a începe pregătirile. Astfel, așa cum scria și DefenseRomania, contractorul aerospațial Draken International a început să recruteze piloți militari și tehnicieni pentru a instrui piloții și echipele de mentenanță ucrainene.

Antrenamentul se va desfășura într-o facilitate care se construiește în România, la Baza 86 Borcea, și va deveni un centru regional de instruire F-16.

Un alt centru de formare va fi înființat în Danemarca, la Baza Aeriană Skrydstrup.

Citește și: Președintele Iohannis: Antrenamentul piloților ucraineni pe F-16 în România ar putea începe în august. Interesul nostru - un centru F-16 pe termen lung

Cu toate acestea, antrenamentul F-16 nu poate începe până când Departamentul de Stat al SUA aprobă oficial transferul echipamentelor de instruire.

Ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a spus că pregătirea piloților pe avioanele de luptă F-16 va începe în august, dar lista finală a țărilor în care se va desfășura nu a fost încă convenită.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel