Toate avioanele F-16 ale Belgiei, consemnate la sol. Probleme major la motor

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Întreaga flotă de avioane de vânătoare F-16 a Belgiei, coloana vertebrală a forțelor sale aeriene, este ţinută la sol, începând de ieri, după ce una dintre aceste aeronave a întâmpinat, pe 11 februarie, probleme de natură tehnică la motor. Începând de ieri, misiunile de poliţie aeriană ale Forţelor Aeriene Belgiene au fost preluate de Olanda, potrivit publicaţiei The Drive.

Forţele Aeriene Belgiene au precizat printr-un comunicat de presă, publicat pe Twitter, că tehnicienii şi inginerii depun eforturi considerabile pentru a rezolva probleme tehnice apărute la avioane de vânătoare F-16 a Belgiei, iar Forțele Aeriene Regale Olandeze vor prelua comanda misiunilor de poliţie aeriană desfăşurate în spaţiul aerian al BENELUX.

După ce a decolat de la baza Florennes, pe 11 februarie 2021, un F-16 al Forţelor Aeriene Belgiene a trebuit să aterizeze de urgenţă, deoarece motorul F100-PW-229, instalat pe acesta aeronavă, a suferit avarii majore care ar fi putut duce la dezintegrarea acestuia.

În conformitate cu recomandările companiei Pratt & Whitney, furnizorul motoarelor, și ale Lockheed-Martin, producătorul F-16, toate aeronavele au fost reţinute la sol pe toată perioada lucrărilor de verificare a tuturor avioanelor F-16 ale Forţelor Aeriene Belgiene.

Potrivit publicaţiei Opex 360 s-a dovedit că un număr semnificativ de motoare F100-PW-229 prezintă defecte similare, probabil din cauza unui erori de proiectare/fabricaţie.

În același timp, Forțele Aeriene Olandeze, Daneze și Norvegiene, care folosesc şi avioane F-16MLU, au fost notificate despre apariţia acestor probleme de natură tehnică, la fel și Forțele Aeriene ale SUA. 

"Întrebarea este dacă şi alte țări se confruntă cu aceeași problemă pe care noi o investigăm în prezent", a declarat ministerul belgian al apărării.

Potrivit ministerul belgian al apărării, timpul de reparare este estimat la cel puţin cinci zile lucrătoare pentru fiecare motor, dar această procedură ar putea dura mai mult din cauza lipsei de piese de schimb.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel